В ООН задекларували допомогу перехідним економікам

Четвер, 9 листопада 2006, 10:30

Другий комітет Генеральної Асамблеї ООН без голосування схвалив проект резолюції "Інтеграція країн з перехідною економікою у світове господарство". Його внесла делегація Білорусі.

Як повідомляє Центр новин ООН, документ закликає до надання міжнародної допомоги країнам з перехідною економікою у проведенні ринкових реформ, розвитку інфраструктури і досягненню макроекономічної та фінансової стабільності і економічного росту для забезпечення їхньої повної інтеграції у світове господарство, передає Ліга.

У ньому зазначається, що, незважаючи на визначений прогрес, досягнутий у боротьбі з жебрацтвом, рівень бідності в багатьох країнах з перехідною економікою, особливо в сільських районах, як і раніше високий. У резолюції говориться про необхідність активізації міжнародної допомоги тим країнам з перехідною економікою, котрі стикаються з особливими труднощами в галузі соціально-економічного розвитку.

У ході обговорення резолюції дев'ять країн Східної Європи - Болгарія, Угорщина, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія заявили про успішну побудову ринкової економіки і попросили більше не вважати їх державами з перехідною економікою. Цей факт було відбито в ініційованому Білоруссю проекті резолюції. У документі підкреслюється, що "деякі з країн з перехідною економікою перейшли в категорію країн з функціонуючою ринковою економікою".

Від імені країн ринку який переміг представник Чеської Республіки пообіцяв допомогти східним сусідам. "Я хотів би підкреслити, що всі дев'ять держав будуть продовжувати підтримувати реформаторські зусилля країн з перехідною економікою і їхню інтеграцією у світову економіку", - заявив представник Чехії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді