Рибак стурбувався розрахунками за газ

Четвер, 9 листопада 2006, 11:29

Віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак стурбований зниженням рівня розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий природний газ, які спостерігаються в останні дні.

Про це він повідомив у четвер на прес-конференції, передає Finance.ua.

"Якщо на 15 жовтня заборгованість теплопостачальних підприємств за спожитий з початку 2006 року природний газ склав близько 444 млн. грн., а рівень розрахунків по Україні - 75%, то на 8 листопада заборгованість склала вже близько 632 млн. 800 тис. грн. при рівні розрахунків - 68%", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Теми тарифної політики Рибак торкнувся окремо, зазначивши, що з 27 регіонів економічно обґрунтовані тарифи введені в 10 регіонах на послуги водопостачання і водовідвід, у 22 регіонах - на теплопостачання.

Він повідомив, що у 2006 році були переглянуті тарифи: на водопостачання та водовідвід у 20 містах обласного значення, на теплопостачання - у 21 місті обласного значення, на утримання житлового фонду в 14 обласних центрах.

"Такий підхід органів місцевого самоврядування до тарифної політики в галузі призведе до зростання заборгованості в зарплаті працівникам підприємств, за природний газ, електроенергію. Підприємства не зможуть сплачувати та одержувати ліміти на газ, що спричинить собою різке погіршення якості послуг, неплатежі споживачів послуг, ріст збитковості підприємств", - вважає чиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді