Ющенко знову критикує Бюджет-2007

Четвер, 9 листопада 2006, 12:31

Президент Віктор Ющенко критикує спроби концентрації засобів і механізми їхнього ручного перерозподілу урядом у проекті Державного бюджету на 2007 рік.

В інтерв'ю журналістам глава держави зазначив, що бюджет повинен бути сформований Верховною Радою на початку року і не можна допустити ручного механізму управління, передає Finance.ua.

"Щоб у територій не створювалося таке враження: за допомогою тих або інших непрозорих механізмів вони згодом будуть звертатися до Києва і звідти буде йти перерозподіл бюджетних коштів. Це неприпустимо", - сказав Ющенко.

Він висловив надію, що уряд і парламент звернуть на цю проблему увагу і зроблять усе, щоб цього не відбулося.

Ющенко приділив увагу і соціальній складовій проекту бюджету. "Жодна спроба мінімізувати нинішню соціальну політику не знайде розуміння президента, хоча такі тенденції є", - зазначив він.

При цьому президент підкреслив, що проблема полягає не стільки в нестачі коштів, скільки у філософії нової політики.

За словами Ющенко, йому хотілося би бачити бюджет, який формує основу бюджетної політики, але не втручається в регулювання інших норм, які відносяться до компетенції іншого закону.

Зокрема, глава держави зазначив, що необхідно фіскальні питання вирішувати окремими законами, а питання приватизації - у національній програмі приватизації.

8 листопада на брифінгу для ЗМІ керівник головної служби соціально-економічної політики секретаріату президента Олександр Шлапак зазначив, що принциповим для секретаріату президента є те, що проект державного бюджету передбачає занадто великі повноваження уряду щодо ручного розподілу значної частини ресурсів і, у першу чергу, це стосується інвестиційної активності уряду, а також інвестиційних проектів у регіонах.

Нагадаємо, що 21 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду проект Державного бюджету на 2007 рік. 31 жовтня парламент прийняв проект Держбюджету на 2007 рік у першому читанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді