Банк Англії пробачив "Бітлам" фінансові "гріхи"

Четвер, 9 листопада 2006, 19:31

Секретні документи, опубліковані в четвер, свідчать про те, що в середині 1970-х років Джон Леннон і Джордж Харрісон потрапили під спостереження Банку Англії, пише The Guardian.

Фінансова установа була здивована великими сумами грошей, які музиканти ввозили й вивозили із країни, повідомляє Lenta.ru.

Вони не вписувалися в коридор, встановлений британською владою, яка в 1970-і роки жорстко контролювала фінансові потоки.

Зокрема, існували тверді обмеження на вивіз із країни грошей і ввіз іноземної валюти.

З переписки між банківськими співробітниками слідує, що в 1973 році банк вивчав законність одержання Джорджом Харрісоном від компанії-нерезидента 300 тис. 387 фунтів стерлінгів (близько 4 мільйонів доларів у нинішніх цінах), а також допустимість щедрих кредитів, якими музикантів постачали за кордоном.

У серпні 1974 року банк дійшов висновку, що порушення валютного законодавства мають місце, однак припустимі для цих "чарівних натур" (як виразився один із клерків).

У звіті за результатами перевірки йдеться, що відхилення від закону настільки незначні, що їх не варто розслідувати. Більше того, службовці банку дійшли висновку, що гроші, завезені до країни, пішли їй тільки на користь. У підсумку, було вирішено не передавати справу до правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді