Азаров жаліється, що доходи українців зростають надто швидко

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:07

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що неадекватне зростання доходів населення у порівнянні з ростом економіки країни призвело до негативних наслідків.

"Абсолютно неправильна політика, яка проводилася в останні роки, в сенсі невідповідності грошових доходів населення реальним темпам зростання економіки", - сказав Азаров у своєму виступі на зустрічі представників великого бізнесу з президентом Віктором Ющенко, передає Обком з посиланням на УНІАН.

"Ми мали в останні роки випередження темпів зростання доходів населення в 5-10 разів реальних темпів росту економіки. Це безслідно пройти не могло", - переконаний Азаров.

За словами Азарова, місцеві бюджети перетворилися "у каси взаємодопомоги". Він зазначив, що для виправлення цієї ситуації потрібен час.

За даними Держкомстату, за січень-вересень 2006 року номінальні доходи населення України зросли на 28,8%, у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року.

Наявний доход, який може бути використаний населенням для придбання товарів і послуг, збільшився за 9 місяців цього року на 27,6%, а реальний наявний, визначений з врахуванням цінового фактора - на 17,8%.

Ріст реального валового внутрішнього продукту (ВВП) у вересні цього року проти вересня минулого року склав 8,9%, у січні-вересні проти січня-вересня 2005 року - 6,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді