Пинзеник розкритикував Азарова за ПДВ-рахунки

П'ятниця, 1 грудня 2006, 11:41

Введення ПДВ-рахунків призведе до посилення податкового тиску або збільшення дефіциту Бюджету.

Про це заявляє екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, слова якого цитує прес-служба партії "Реформи і порядок".

Він наполягає та тому, що ідея введення спеціальних рахунків по ПДВ обернеться неминучим ударом по економіці чи Бюджету.

Пинзеник наголосив на неприйнятності пропозиції компенсувати на два місяці вимиті із введенням спецрахунків оборотні кошти з Держбюджету, яку озвучив міністр фінансів Микола Азаров на зустрічі з підприємцями.

"Це лише ненадовго відтягне в часі удар по українській економіці", - зазначив Пинзеник.

Екс-міністр вважає, що сьогодні для багатьох підприємств ПДВ до моменту сплати в Бюджет є джерелом формування обігових коштів. Із введенням окремих рахунків ПДВ із спеціальним режимом використання коштів на ньому відбудеться вилучення цих коштів з економіки, що рівнозначне посиленню податкового тиску майже на 1% ВВП.

"Маскування вилучення коштів двомісячним кредитуванням з Бюджету не рятує ситуацію, адже введення ПДВ-рахунків вимагатиме такого заміщення постійно, оскільки кошти вимиватимуться щомісяця", - зауважив Пинзеник.

Він також підкреслив, що пропонована операція по заміщенню коштів за рахунок Бюджету, як і саме кредитування підприємств, є незаконними, оскільки не передбачені законом про Держбюджет, та неможливими технологічно - з огляду на відсутність механізмів та повноважень Держказначейства здійснювати функції кредитування комерційних структур.

Економічна правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді