Київ може взяти кредит на погашення боргів перед "Газом України"

Понеділок, 4 грудня 2006, 19:07

КМДА просить Київську міську раду виділити 200 млн. гривень із міського бюджету на 2006 рік на погашення заборгованості енергопостачальної компанії "Київенерго" перед компанією "Газ України" за спожитий у листопаді й грудні газ.

Про це журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає proUA.

"Нам треба приблизно 200 млн. гривень для того, щоб прожити грудень і погасити заборгованість (за листопад)", - сказав Голубченко. Він сподівається що Київрада розгляне це питання на сесії 7 грудня.

При цьому Голубченко додав, що виділення цих грошей можливо тільки за рахунок перерозподілу коштів міськбюджету, передбачених на інші видатки, зокрема на будівництво, освіту, охорону здоров'я.

"Ми зараз працюємо з урядом, з "Нафтогазом", щоб все-таки відновити обсяги газу й знайти шляхи погашення заборгованості", - сказав Голубченко.

На його думку, ситуація з газопостачанням і споживанням підійшла до граничного рівня й при подальшому обмеженні поставок газу можлива криза всієї енергетичної системи Києва.

Крім того, Голубченко заявив, що КМДА може залучити кредит для погашення заборгованості у випадку відмови Київради виділити ці кошти з міськбюджету.

"Ми, безумовно, будемо йти двома шляхами: кредити теж будуть залучатися, але тільки в межах припустимих цифр, які не вплинуть на переділ власності", - сказав Голубченко.

1 грудня "Газ України" обмежив поставки газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що перебувають у керуванні "Київенерго".

Наприкінці листопада Голубченко заявив, що загальна сума боргу "Київенерго" перед "Газом України" за поставлений газ становить 168 млн. гривень. З бюджету Києва було виділено 87 млн. гривень для погашення частини боргу, що виник у результаті різниці між ціною на газ і тарифами на поставку й виробництво теплової енергії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді