Макуха виправдовувався перед США за обмеження експорту зерна

Вівторок, 5 грудня 2006, 10:28

Міністерство економіки та офіс торгового представника США обговорили обмеження Україною експорту зерна.

Про це журналістам сказав міністр економіки Володимир Макуха, коментуючи переговори української делегації, яку очолює прем’єр-міністр Віктор Янукович в США, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

"Сьогодні (4 грудня) у нас відбулися переговори на рівні Міністерства економіки з офісом торгового представника США. Серед інших вони дійсно ставили питання про обмеження експорту зерна", - сказав Макуха.

Він зазначив, що американська сторона отримує скарги з боку своїх компаній, які займаються експортом українського зерна. При цьому американські компанії вважають, що українська влада обмежила експорт зерна через те, що український уряд хоче збити ціни на зерно і скористатися цим для його закупівлі в державний резерв.

Макуха зазначив, що під час переговорів українська сторона надала повні відповіді і роз’яснення, які свідчать про те, що український уряд не керувався бажанням збити ціни на зерно.

Згідно із роз’ясненням української сторони, за результатами перевірки зернового балансу з’ясувалося, що наявних запасів зерна було недостатньо для того, щоб здійснювати його експорт в обсягах, запланованих експортерами. За словами Макухи, американська сторона прийняла цю інформацію до уваги.

Макуха сказав, що Кабмін буде готовий оприлюднити рішення щодо розширення експортної квоти на зерно після завершення візиту урядової делегації в США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді