6 грудня Рада вирішить долю "Укртелекому"

Вівторок, 5 грудня 2006, 16:23

Верховна Рада 6 грудня розгляне можливість приватизації "Укртелекому" та Одеського припортового заводу.

Про це на прес-конференції повідомила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

За її словами, пропозиція про внесення до прийнятого в першому читанні закону про орієнтовний перелік підприємств для приватизації в 2007 році "Укртелекому" та Одеського припортового внесли депутати Володимир Заплатинський ("Наша Україна") та Дмитро Сандлер (Партія регіонів).

Крім того, 6 грудня парламент розгляне пропозицію народного депутата-регіонала Михайла Чечетова щодо виключення з переліку суднобудівного миколаївського заводу імені 61-го Комунара і Керченського судноремонтного заводу.

У свою чергу, підкреслила Семенюк, ранком 6 грудня фракція Соціалістичної партії має намір визначити свою позицію стосовно пропонованих змін.

Утім, Семенюк вважає можливий продаж частини державних акцій "Укртелекому" для збільшення його капіталізації, але держава при цьому повинна зберегти контроль над 60% + 1 акціями.

Разом з тим, голова ФДМУ сумнівається в реальній можливості реструктуризації Одеського припортового заводу. За її словами, без реструктуризації приватизація заводу неможлива відповідно до законодавства, оскільки аміакопровід та причал не можуть бути приватизовані.

Наостанок Семенюк повідомила, що внесення "Укртелекому" та Одеського припортового заводу до приватизаційного списку схвалено урядовим комітетом з економічної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді