На Лисичанському НПЗ бунт проти іноземного керівництва

Середа, 6 грудня 2006, 11:36

Члени незалежної профспілки "Октан" ЗАТ "Лисичанський нафтопереробний завод" з міста Лисичанськ Луганської області 5 грудня звернулися до прокуратури міста з проханням не допустити виведення керівництвом в аутсорсинг* колони пасажирських перевезень та ремонтно-технічної служби підприємства.

Про це говориться в повідомленні "Октану", текст якого має агентство cxid-info.

"Спостережна рада ЗАТ порушує трудові права працівників, намагаючись перевести 95 працівників транспортного цеху №27 підприємства в штат ТОВ "Харків-Термінал", що не передбачено в трудовому договорі", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, з 30 листопада по 4 грудня на Лисичанському НПЗ (ЗАТ "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія") продовжувалося голодування, оголошене профспілкою "Октан", у якій взяли участь 56 чоловік. Причиною акції стало рішення спостережної ради ЗАТ "ЛиНІК" щодо виведення в аутсорсинг колони пасажирських перевезень та ремонтно-технічної служби з метою скорочення витрат та поліпшення економічних показників заводу.

4 грудня керівництво ЗАТ "ЛиНІК" звернулося до керівництва Луганської обласної державної адміністрації з проханням створити робочу групу, яка б вивчила ситуацію на підприємстві і дала незалежний експертний висновок. У той же день працівники припинили голодування.

До складу групи ввійшли 15 чоловік: представники обладміністрації, Лисичанської міськради, керівники ЗАТ "ЛиНІК", а також голови профспілки "Октан" та профспілкової організації працівників ЗАТ.

Контрольним пакетом акцій "ЛиНІК"а володіє група Тюменської нафтової компанії (ТНК-ВР Украіна).

Незалежна профспілкова організація "Октан", до складу якої входять 700 чоловік, була створена в січні 2006 року.

*Аутсорсинг - передача непрофільних функцій та процесів зовнішнім спеціалізованим компаніям, завдяки чому, за рахунок концентрації на основних задачах, досягається оптимізація діяльності основного підприємства.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді