У Віри Іванівни планують залучити більше $1 млрд. інвестицій у 2007

Середа, 6 грудня 2006, 15:31

Очікується, що в 2007 році в економіку Київської області буде залучено близько 1 млрд. 200 млн. дол., що на 44% більше, ніж у 2006 році.

Про це повідомив начальник Головного управління економіки Київської обласної держадміністрації Георгій Глинський на науково-практичній конференції шодо обговорення програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2007 рік.

За його словами, у поточному році сума іноземних інвестицій, залучених в економіку області, складе 850 млн. дол.

Основні обсяги іноземних інвестиції надійшли в Київську область з Нідерландів, Великобританії, Кіпру та Польщі. Найбільшими діючими підприємствами з іноземними інвестиціями є "Кока-Кола Беверіджес Україна" (Нідерланди), "Кен-Пак Україна" (Польща), ТОВ "Продагросервіс" (Великобританія).

Глава Київської обласної держадміністрації Віра Ульянченко повідомила, що одним з найбільших інвестиційних проектів, реалізацію яких планується почати в 2007 році, є будівництво великого торгово-розважального комплексу шведської компанії Ikea.

Для цих цілей Київська обладміністрація має намір виділити близько 50 га землі в районі Окружної дороги біля супермаркету Metro. Однак, у зв'язку з тим, що ці землі відносяться до першої категорії, необхідно відповідна постанова Верховної Ради. Зокрема, це землі сільськогосподарського призначення, що належать радгоспові "Пуща-Водиця".

"Ми сподіваємося, що зможемо пройти всі процедури у Верховній Раді в першій половині 2007 року, і з другої половини почнеться будівництво", - зазначила Ульянченко.

Київська облдержадміністрація завершує переговори з німецькою компанією KNAUF, котра має намір побудувати великий завод з виробництва будівельних матеріалів у Фастові.

В обладміністрацію також надійшли пропозиції про будівництво великих підприємств у Білій Церкві, зокрема, від російсько-голландської компанії - щодо будівництву молочного комбінату.

Також є пропозиція щодо будівництва в цьому місті заводу сільськогосподарського машинобудування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді