"Чорноморнафтогаз" хоче вибити з боржників 350 млн. грн.

Середа, 6 грудня 2006, 17:16

ДАК "Чорноморнафтогаз" має намір вжити всіх законних заходів для повернення своєї дебіторської заборгованості. Боржники мають повернути компанії 357 млн. грн., з яких всього 29 млн. грн. складають поточну заборгованість за 2006 рік.

Як повідомили у прес-службі компанії, голова правління "Чорноморнафтогазу" Анатолій Присяжнюк зазначив, що багатомільйонні суми боргів накопичувалися роками, але керівництво компанії не починало заходів для поверненню коштів.

За його словами, наприклад, "Кримгаз" заборгував більш ніж 160 млн. грн., але з них 120 млн. грн.. накопичилися ще до 2000 року. Крім того, тільки шість газопостачальних і теплогенеруючих підприємств повинні виплатити 304 млн. 800 тис. грн. При цьому в господарських судах знаходиться 61 справа за позовами "Чорноморнафтогазу".

"Ми будемо намагатися повернути кошти за поставлений газ, але однозначно говорити про успіх задуманого ми не можемо", - зазначив глава компанії.

У компанії нагадують, що у зв'язку з прийняттям закону "Про заходи спрямовані на забезпечення стійкого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" та включенням до реєстру підприємств ПЕК, державна виконавча служба припинила всі початі провадження у відношенні боржників "Чорноморнафтогазу" на період їхньої участі в процедурі погашення заборгованості.

ДАК "Чорноморнафтогаз" - нафтогазова компанія України, що здійснює розробку та експлуатацію нафтогазових родовищ на шельфі Чорного та Азовського морів. Є основою нафтогазового комплексу АР Крим.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді