Бюджет "залізної" коаліції. Репортаж

Четвер, 7 грудня 2006, 10:02

У день прийняття бюджету єдиним світлим моментом для опозиції було лише те, що депутат Дмитро Видрін із запізненням привітав Юлію Тимошенко із днем народження.

"Якось ішов містом і побачив джип, на задньому колесі якого була величезна фотографія Юлії Володимирівни. Я сфотографував це і от тепер подарував їй", – розповів політолог.

На цьому всі приємності для опонентів "антикризової" коаліції закінчилися. Далі події розвивалися так, ніби опозиції взагалі не існує.

Не звертаючи жодної уваги на викривні виступи депутатів від "Нашої України" та БЮТ, віце-спікер Адам Мартинюк вів засідання парламенту за заздалегідь наміченим планом.

Голосувала "антикризова" коаліція за державний бюджет на 2007 р. практично одноголосно. Тим, хто спостерігав за цією подією, могло здатися, що вони перенеслись у далеке радянське минуле: всі статті бюджету голосувалися швидко, тихо, практично без зауважень і одноголосно. Коаліцією, ясна річ.

Розуміючи, що шансів на успіх у сесійній залі практично немає, опозиція розгорнула агітаційну діяльність серед журналістів. Практично всі шановні опозиціонери заявили, що будуть рекомендувати Віктору Ющенко накласти вето на закон про державний бюджет на 2007 рік.

Про свою солідарність з опозицією у цьому питанні заявив і керівник служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Олександр Шлапак, що представляв голову держави у бюджетному комітеті під час обговорення бюджету.

СКОРОЧЕНА ВЕРСІЯ. Продовження статті читайте на сайті "Економічної Правди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді