Ульянченко хоче київський Діснейленд з Міккі-Маусом у шароварах

Четвер, 1 березня 2007, 15:14

Губернатор Київщини Віра Ульянченко заявляє про велику зацікавленість інвесторів в розробці проекту міста розваг на території Київщини.

"Обговорення показало велику зацікавленість, навіть йде конкуренція між інвесторами", - сказала вона на прес-конференції у четвер.

За словами Ульянченко, місто може бути побудовано у Бородянському, Обухівському або Броварському районах Київщини, хоча остаточно це питання ще не вирішено.

Губернатор нагадала, що ідея щодо будівництва парку розваг виникла після відвідання українською делегацією Будапешту.

За її словами, українська сторона планує використати досвід Угорщини і почати будівництво з "критого аквапарку".

Ульянченко додала, що проект є виключно інвестиційним і жодних коштів з бюджету не буде виділятися, але "гальмує процес лише мораторій на землю".

Губернатор висловила сподівання, що розробники зможуть почати будівництво з моменту зняття такого мораторію 1 січня 2008 року.

Окрім цього, за її словами, обласна адміністрація запропонує розробникам використати в оформленні парку розваг національні українські мотиви.

"Ми хочемо, щоб це місто розваг чи Діснейленд мав національні риси. Ми готуємо пропозиції, щоб ті, хто буде робити проект, використали український фольклор, історію та казкових героїв для того, щоб людина, яка туди потрапить, відчула, що вона перебуває в Україні", - пояснила губернатор.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді