Табачник боротиметься з університетами в трикімнатній квартирі

Субота, 3 березня 2007, 20:53

Уряд буде жорстко боротися з існуванням в Україні псевдо-університетів.

Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Табачник у п’ятницю під час підсумкової колегії міністерства освіти й науки, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він зауважив, що в умовах Болонського процесу і інтеграції освіти в світовий науковий простір уряд буде жорстко боротися з існуванням псевдо-університетів.

За його словами, Кабінет міністрів докладатиме максимум зусиль для створення високоефективної системи гарантій якості навчання.

"Незважаючи на те, що якість вищої освіти передусім лежить на кожному окремому навчальному закладі, уряд зробить все необхідне, аби унеможливити підготовку економістів в Чортківській філії Бучацького економічного інституту або в трикімнатній квартирі в Ялті, де зареєстрував філію один з поважних столичних університетів", – наголосив він.

Крім того, Табачник зазначив, що уряд планує тричі протягом нинішнього року провести підвищення середньої заробітної плати і пенсій – з 1 квітня, з 1 липня і з 1 жовтня.

"Сьогодні в Україні середня заробітна плата вчителя складає 870 гривень. На другу половину поточного року її розмір складатиме – близько 1030 гривень. Думаю, це досить непогані темпи зростання заробітної плати", – сказав віце-прем‘єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді