Ющенко розсипався у компліментах "унікальним" жінкам

Понеділок, 5 березня 2007, 11:50

Президент Віктор Ющенко присвоїв низку нагород видатним жінкам України з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня.

Як сказано в указі Ющенка від 2 березня, опублікованому прес-службою президента, ці нагороди присвоєно також "за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю".

Так, медаллю "За бездоганну службу" III ступеня президент нагородив жінку-інспектора прикордонного контролю – начальника групи Одеського прикордонного загону, старшого прапорщика Людмилу Сабадаш та начальника головного бойового поста командного центру ВМС ЗСУ, капітана 3 рангу Марту Худицьку.

Медаллю "За військову службу Україні" нагороджені начальник відділення прикордонного контролю "Краснодон" Луганського прикордонного загону, капітан Леся Данілкович та штурман-льотчик вертолітної ескадрильї 456 авіаційної бригади транспортної Повітряних сил ЗСУ, старший лейтенант Тетяна Конарьова-Шиляєва.

Також своїм указом Ющенко нагородив жінок орденами "За заслуги" і медалями "За працю й доблесть", а також почесними званнями за професійні досягнення.

Так, звання заслуженого журналіста присвоєно головним редакторам газети "Без цензури" Діані Дуцик та газети "Порадниця" Тетяні Власик, ведучій аналітичної телепрограми "Факти тижня" на ICTV Оксані Соколовій та директору ТВО суспільно-політичних програм Хмельницької обласної держтелерадіокомпанії "Поділля-центр" Ользі Добрянській.

Крім того, до 8 березня президент нагородив керівника проекту "Сорочинський ярмарок" Світлану Свищеву та худкерівника народного хореографічного ансамблю "Сонечко" Тетяну Гузун орденом княгині Ольги II ступеня, а серед нагороджених орденом княгині Ольги ІІІ ступеня - ведуча студії "1+1" Ганна Безулик та співачка Марія Бурмака.

"У нашій історії це окрема традиція, пов'язана значною мірою з політичним навантаженням, яке з кожним роком дедалі більше відходить на другий план, а на першому залишається основне - це той день, коли ми хочемо послати бажання й побажання нашій мамі, нашим дочкам, нашим жінкам", - сказав президент.

Ющенко висловив подяку нагородженим жінкам за їхні досягнення, назвавши їх "унікальним прикладом для виховання дітей", повідомляють "Українські новини".

"Ми високо цінуємо все, що ви робите... Ви гідні найбільших похвал... Переконаний, що ваші імена для українського суспільства є предметом гордості, і мені хотілося б, щоб українці знали про вас хоча б маленьку історію", - сказав Ющенко.

На його думку, 8 Березня також пов'язане з гендерною політикою й наданням жінкам рівних можливостей.

"Україні є чим пишатися в сенсі нових поглядів на розвиток гендерної політики. Ми бачимо, як жінка входить у когорту людей, що формує не тільки державну політику, але й представляє українські регіони в системі влади, представляє цілі галузі, й це приємно", - зазначив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді