Україна краще захищає власників, ніж Росія

Вівторок, 6 березня 2007, 11:07

Україна за рівнем забезпечення прав власності за підсумками 2006 року посідає 58-е місце в списку з 70 країн.

Про це говорить дослідження "Міжнародний індекс прав власності", підготовлене американською організацією "Альянс за права власності", повідомляє "РИА Новости".

У той же час Росія за рівнем захисту прав власності, у тому числі авторських прав, зайняла 63-є місце, відставши від України на п'ять позицій.

На перше ж місце у світі за рівнем захисту прав власності у дослідженні поставлена Норвегія, на друге - Нідерланди, на третє - Данія.

США знаходяться на 14-місці, яке вони поділили з Канадою та Ірландією.

У дослідженні, яке було проведено вперше і готувалося кілька місяців, використані дані Всесвітнього банку, Організації з економічного співробітництва й розвитку, Управління спецпредставника президента США на торговельних переговорах, організації Transparency International та інших джерел.

"Міжнародний індекс прав власності" задуманий як показник, який розташовує країни в залежності від ступеня ефективності захисту прав приватної власності - як фізичної, так і інтелектуальної", - підкреслюється в тексті доповіді.

"Альянс за права власності" базується у Вашингтоні і виступає на захист американських компаній-власників торговельних марок і прав інтелектуальної власності, у тому числі у сфері аудіо та відеопродукції, музичної індустрії та виробництва комп'ютерних програм.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді