Черновецький збирається заробити на приїжджих

Середа, 7 березня 2007, 09:47

З 1 травня Київська міськадміністрація зобов'яже всіх приїжджих у Київ на заробітки відраховувати в бюджет міста 50-100 грн. щомісяця.

Уже в другому півріччі 2007 року столична мерія введе своєрідну "комунальну картку" Києва і зобов'яже приїжджих її купувати, повідомляє "Дело".

Нову ініціативу в мерії пояснюють тим, що такі платежі збільшать надходження коштів у житлово-комунальну сферу.

В.о. заступника голови Київміськадміністрації Олександр Ржавський відзначив, що із впровадженням такої картки щомісяця місто може додатково одержувати близько 20 млн. грн.

За його словами, кошти від впровадження комунальної картки направлять на реалізацію міської програми "Чиста столиця", у рамках якої передбачається забезпечення двірників житлом у будинках, біля яких вони працюють.

"Я не проти, щоб у Києві працювали іногородні, але вважаю, що кожен має заплатити за комунальні послуги", - підкреслив Ржавський.

Опозиційний депутат Київради Володимир Бондаренко також відзначає, що реєстрація дозволить вивести з тіні сотні тисяч доларів, оскільки багато приїжджих працюють неофіційно і не платять податки.

"Це необхідне нововведення, тому що дотепер Київ не вів жодного обліку приїжджих, відповідно, вони не мають ніякого статусу, і в них немає жодних прав, аж до того, що в поліклініку без прописки прийти не можна", - також відзначив він.

Водночас, депутати більшості в Київраді вважають, що Київ до такого нововведення не готовий.

"Це гарна ідея, але столиця до цього ще не готова. По-перше, не відомі механізми впровадження. По-друге, не вважаю правильним, якщо мешканці Київської області, які працюють у столиці, повинні будуть оплачувати комунальне навантаження", - відзначив лідер фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко.

Крім того, на його думку, "виникає питання, яким же чином будуть обчислюватися так звані "заробітчани".

Чиновники також зізнаються, що на даний час вони ще погоджують законодавчу базу для такого нововведення і вивчають досвід інших країн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді