Шевченківський день президента

П'ятниця, 9 березня 2007, 20:06

На день народження Тараса Шевченка у президента видався насичений день. Покладаючи квіти до пам’ятника Кобзареві, Ющенко не забув згадати про вічне: єдність усіх політичних кольорів, євроінтеграцію й світле майбутнє України.

У церемонії покладання квітів також брали участь віце-прем'єр Дмитро Табачник, в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Анатолій Гриценко, мер Києва Леонід Черновецький, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов, лідери політичних сил націонал-демократичного напрямку, зокрема, глава Української народної партії Юрій Костенко.

Псували ідилію представники Української республіканської партії Левка Лук'яненка, які на протилежній стороні вулиці Володимирської, біля головного корпуса Національного університету Шевченка скандували "Ганьба!" у зв'язку з тим, що їх не пускали до пам'ятника.

До президента квіти до пам'ятника Шевченку встигли покласти прем'єр Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз, перший віце-спікер Адам Мартинюк, керівники міністерств і відомств.

Також цього дня Ющенко встиг побувати в національному музеї Тараса Шевченка, де ознайомився з оновленою експозицією. Він також завітав до національного музею літератури, де проходила виставка "Шевченківські раритети".

А ввечері в Національному театрі опери та балету президент вручив Національні премії імені Тараса Шевченка.

Цього року лауреатами премії стали дев’ять митців, які відзначилися в різних сферах культурного життя України. Згідно з указом президента, на 2007 рік розмір Шевченківської премії встановлений у сумі 130 тисяч гривень кожному нагородженому.

Біля пам'ятника Кобзареві Ющенко розповідав про європейське майбутнє
Букет Ющенка виглядав значно солідніше, ніж у Тимошенко
Букет Ющенка виглядав значно солідніше, ніж у Тимошенко
Ющенко з Тимошенко зображували сімейну ідилію
Ющенко з Тимошенко зображували сімейну ідилію
Тарасик підказував татові, що написати про свого тезку
Президент прививав молодому поколінню любов до класики
Президент прививав молодому поколінню любов до класики
А ввечері Ющенко нагороджував лауреатів Шевченківської премії
А ввечері Ющенко нагороджував лауреатів Шевченківської премії

Фото прес-служби президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді