"Артек" хочуть захопити рейдери?

Понеділок, 2 квітня 2007, 08:18

Господарський суд Автономної республіки Крим порушив справу про банкрутство міжнародного дитячого центру "Артек".

Про судову справу з посиланням на "інформовані джерела" повідомила Чорноморська телерадіокомпанія, пише "Комерсант-Україна".

Приводом для такого рішення став позов будівельної компанії "Професіонал", яка стверджує, що "Артек" заборгував їй 440 тис. грн. за реконструкцію пансіонату "Гліцинія".

У міжнародному дитячому центрі подробиці судового процесу коментувати не стали, мотивуючи тим, що це "дрібна внутрішня господарська справа "Артеку".

"Артек" не банкрут і не буде банкрутом, як би цього комусь не хотілося", - запевнила керівник прес-служби МДЦ Олена Мех.

У "Артеку" стверджують, що борги незабаром будуть погашені, а процедура банкрутства дитячого центру не відбудеться.

За словами Мех, за останні півроку МДЦ погасив 10 млн. грн. кредиторської заборгованості і "поступово починає розбиратися з боргами".

Джерела видання в керівництві "Артеку" припускають, що все, що відбувається навколо дитячого табору, є рейдерською атакою, однак не можуть навести прямих доказів на користь такої версії.

Як відомо, ТОВ "Професіонал" було створено у вересні 2000 року.

У Криму цю компанію неофіційно зв'язують з екс-депутатом Верховної ради АРК Андрієм Припутніковим, пише видання.

На момент виборів у березні 2006 року він був членом Народного союзу "Наша Україна" і балотувався в парламент АР за списком Кримської республіканської організації НСНУ.

У листопаді 2006 року Кабінет міністрів затвердив угоду між Україною та ЮНЕСКО про присвоєння "Артеку" статусу "під егідою ЮНЕСКО" II категорії, що передбачає деякі зміни в системі управління центром.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді