Коаліція не збирається здаватися Ющенку

Понеділок, 2 квітня 2007, 15:50

У секретаріаті президента розпочалися консультації президента з керівництвом парламенту і лідерами фракцій.

Коментуючи перспективи політичних консультацій, Мартинюк зазначив, що все залежить від того, які питання там обговорюватимуться. А Раїса Богатирьова закликала не розглядати консультації з президентом, призначені на понеділок, лише як перший крок до розпуску Верховної Ради

Опозиція хоче почути думку коаліції щодо розпуску парламенту і концентрує сили для підготовки до виборів

Мороз скаржиться на втручання інституту президента у діяльність Верховної Ради України і судової гілки влади, а його заступник повідомляє про провокації з димовими шашками.

Опозиції смішно поки вона не сіла за стіл переговорів.

За словами президента, є дві підстави стверджувати про існування парламентської кризи. Першою він назвав неконституційність формування парламентської коаліції, а другою – практику прийняття законів, які не відповідають Конституції.
"Сьогодні 8 місяців з першого дня роботи Верховної Ради, а не тридцятий день. Таким чином коаліційна більшість у Верховній Раді не є конституційною і робить роботу парламенту нелегітимною", - заявив президент.

У свою чергу спікер Олександр Мороз зачитав статтю Конституції, в якій перераховуються підстави для розпуску парламенту.

"Сьогодні правових підстав для розпуску немає", - резюмував Мороз.

Мабуть, засідання було з непростих
Наприкінці Ющенко підписав указ про розпуск парламенту та звернувся до народу

Всі фото Миколи Лазаренка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді