Рудьковський через нестабільність боїться тероризму

Вівторок, 8 травня 2007, 09:09

Міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський вважає, в Україні через політичну нестабільність існує реальна загроза тероризму.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" в понеділок ввечері.

"Ситуація, яку ми мали з 168-им швидкісним потягом між Дніпропетровськом та Києвом, і ця ситуація, яку ми маємо сьогодні, не виключено, що можуть бути ланцюгом спланованих акцій по дестабілізації ситуації в державі. Адже ми маємо нестабільну політичну ситуацію", - зазначив Рудьковский.

Він також підкреслив, що зловмисники все спланували, що було зафіксовано, і якщо в майбутньому з'являться такі сигнали, то рух відповідного потяга без додаткової перевірки буде заборонено.

Водночас, міністр запевнив, що всі види транспорту в Україні є достатньо безпечними для користування – зокрема, завдяки впровадженню розроблених заходів.

За словами Рудьковського, в понеділок на нараді в Одесі транспортники "розробили конкретний план заходів, додаткових до тих, які вже були прийняті раніше, для того щоб унеможливити втручання у транспортну систему, яка б привела до катастроф чи нанесенню шкоди життю людини".

"Але ми не можемо біля кожного стрілочного перевода поставити автоматника. Але якщо діють професіонали-терористи, то повинні працювати правоохоронні органи", - зазначив міністр.

"Ми можемо підвищити рівень безпеки: недопущення посторонніх осіб на територію об'єктів, зараз Укрзалізниця здійснює нічне чергування в місцях особливо небезпечних, ми обмежуємо допуск іноземців на територію наших транспортних об'єктів, портів, аеропортів, підвищуємо вимоги до контролю багажу на авіаційному транспорті", - додав він.

Рудьковський також повідомив, що на "Укрзалізниці" планується надалі змінити електронну систему, для того щоб вона автоматично давала сигнал про втручання.

"Але це - робота на роки. Зараз ми можемо задіяти людський фактор, ми збільшуємо рівень контролю з боку людей, які працюють у транспортній галузі, налагодили постійну роботу з МВС і надаємо всю необхідну інформацію для служби безпеки", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді