Ахметов будує в Донецьку ультрамодний стадіон за 250 мільйонів

Вівторок, 5 червня 2007, 11:41

Новий футбольний стадіон у Донецьку вартістю 250 мільйонів доларів будує турецька компанія ENKA Construction & Industry Co., Inc.

Для контролю над виконанням робіт замовник – ФК "Шахтар" (Ринат Ахметов) спеціально створив компанію ТОВ "Стадіон Шахтар", що представляє інтереси "СКМ", футбольного клубу, і стежить за якістю і своєчасною реалізацією проекту, пише "Дело".

Як повідомляє видання, ENKA була єдиною серед компаній-учасників тендера, що змогла гарантувати не тільки високу якість виконання робіт, але і їхню швидкість, пообіцявши здати арену "під ключ" уже до травня 2008 року.

"Інші підрядники давали як мінімум на півроку більше", - пояснили свій вибір у прес-службі "Шахтаря".

Проект футбольного стадіону (без традиційних для радянських арен бігових доріжок) вміщуватиме 50 тисяч глядачів. Його розробляла британська компанія ArupSport, відома проектуванням стадіонів "Барселони" "Камп Ноу" і нової арени "Баварії" і "Мюнхена-1860" "Алліанц-Арени".

На стадіоні будуть присутні усі необхідні атрибути сучасної європейської арени – ресторани, VIP-ложі, бари, магазини, медичні кабінети, парковки, музей історії команди, а також достатня кількість туалетів.

Стадіон буде розміщено у самому центрі Донецька, біля парку Ленінського комсомолу – через дорогу від РСК "Олімпійський", на якому "Шахтар" зараз проводить свої матчі.

За словами директора спорткомплексу Володимира Ковалевського, земля під об'єкт площею 20 гектарів, узята в довгострокову оренду на 49 років.

Зведення арени ведеться цілодобово.

Як запевняють у прес-службі "Шахтаря", поки претензій до ENKA не виникало: "Турки зарекомендували себе відповідальними виконавцями, а роботи йдуть відповідно до запланованого графіку".

Усупереч розповсюдженій інформації, стадіон, швидше за все, не буде названо "Шахтар".

На думку керівництва клубу, тоді вболівальники будуть називати донецькі арени "стара" і "нова", тому що в місті уже є стадіон "Шахтар", на якому раніше грала команда, а зараз свої матчі проводить місцевий "Металург".

Тому було вирішено назвати майбутню арену по-іншому. "Зараз є два варіанти, але вони не розголошуються, щоб уникнути потім складнощів у патентному бюро", - заявив Ковалевський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді