Європа подумає над подарунком для українців

Середа, 6 червня 2007, 11:25

Голова делегації Європарламенту зі зв’язків з Україною Адріан Северін виступає за проведення дебатів щодо візового режиму з Україною та можливості його полегшення.

Про це він заявив журналістам після робочого ланчу з цього питання, організованого українсько-європейською бізнес-радою, повідомляє УНІАН.

"Ми як європейці зацікавлені в якомога більш прямих зв’язках з українцями і, таким чином, нам потрібно, щоб вони подорожували частіше до нас", - сказав депутат.

Він зазначив, що такі дебати із залученням представників Єврокомісії та країн-членів ЄС могли б бути організовані або на рівні делегації Європарламенту зі зв’язків з Україною, або разом із комітетом з питань закордонних справ Європарламенту.

“Ми потребуємо дуже серйозних і позитивних дебатів в Європейському парламенті і європейських інституціях”, - наголосив Северін.

Він зазначив, що Україна та українці мають знати, що в Європі переймаються цим питанням. Водночас, за словами депутата, певні кроки мають бути зроблені як Україною, так і ЄС на технічному та політичному рівнях.

"Хай українці зберігають надію, і хай вони вимагають від своїх лідерів зробити їхню роботу, і ми теж будемо робити нашу роботу", - підкреслив Северін.

Як відомо, питання оформлення віз українцям в країни-члени ЄС є одним із проблемних у двосторонніх відносинах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді