Янукович подарував українцям нові "закордонки", а їх не дають

Вівторок, 3 липня 2007, 12:51

Видачу старих закордонних паспортів припинили, а паспорти нового зразка, нещодавно затвердженого Кабінетом міністрів, видавати не почали.

Як пише у вівторок "Дело", через відсутність нових бланків працівники київського ОВІРу і держпідприємства "Ресурс-документ", які завжди видавали закордонні паспорти, не можуть надавати цю послугу навіть за додаткову плату.

За інформацією видання, консорціум "ЄДАПС", який одержав право виготовляти нові паспорти, до середини липня повинен передати 97 тисяч бланків МЗС.

За даними консорціуму, зараз цей план виконаний усього на 5%. Тільки днями перші 100 бланків були відправлені в Одесу.

Представники підприємства говорять, що таке положення справ – "своєчасне виконання узятих зобов'язань".

За словами замдиректора держпідприємства "Ресурс-документ" Віктора Маховикова, бланків закордонних паспортів немає. "Жодна наша філія не одержала нові бланки", - сказав він, додавши, що "ЄДАПС" обіцяв за святкові дні виготовити нові бланки, але не зробив цього.

"За нашими підрахунками, дефіцит бланків складає 25 тисяч штук", - додав Маховиків.

У той же час заступник гендиректора "ЄДАПС" Олександр Браніков каже, що на 2 липня консорціум виготовив 5 тисяч бланків. "Ресурс-документ" переводить стрілки", - стверджує він.

За словами Бранікова, "ЄДАПС" одержав заявку на випуск 100 бланків від "Державного центру персоналізації документів" – вони були виготовлені за 40 хвилин, а замовлень від "Ресурс-документ" на 25 тисяч бланків не надходило.

"Усі запити ми виконуємо в строк. Труднощі виникають тільки з доставкою продукції, а за це ми не відповідаємо", - додав Браніков. На його думку, МВС і "Ресурс-документ" створюють бюрократичні перешкоди для доставки документів в ОВІРи.

У свою чергу, Маховиків заявляє, що "доставляє бланки фельд'єгерська служба, однак "ЄДАПС" не уклав із нею контракти".

"Проблем із видачею паспортів немає. Як тільки комбінат "Україна", де "ЄДАПС" розмістив замовлення, надрукує нові бланки, ми відразу ж видамо паспорти", - сказала одна зі співробітниць київського ОВІРу. Вона зазначила, що люди, які подали заяви в травні-червні, документ ще не одержали.

Як відомо, держмито на одержання закордонного паспорта в ОВІРі складає 170 гривень, при цьому термін видачі – 1 місяць. Видача паспорта за прискореною процедурою, за 2 тижні, коштує вдвічі дорожче.

Крім того, закордонний паспорт можна оформити через державне підприємство "Ресурс-документ". За 300-550 гривень документ підготують за 3 дні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді