Українці все більше одружуються і все менше розлучаються

Четвер, 5 липня 2007, 13:05

Уже багато років в Україні спостерігається тенденція збільшення кількості шлюбів і зменшення розлучень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, передає Ліга.

Міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на оперативні дані органів реєстрації актів цивільного стану, повідомив, що в першому півріччі 2007 року українці одружувалися у 1,5 рази частіше, ніж розлучалися.

Міністр зазначив, що ці дані, загалом, відповідають тенденціям останнього років, і навів як приклад перший квартал минулого року, коли співвідношення кількості шлюбів до кількості розлучень складало 1,4 до 1.

У цілому, з початку року в Україні одружувались майже 110 тис. громадян. Розлучилися – 72 тис.

Більше всього шлюбів зареєстровано в Донецькій (8716), Дніпропетровській (8341), Харківській (5936), Львівській (6896), Одеській областях (5149) і в місті Києві (5262). За словами міністра, така тенденція є закономірною і пов'язано це з кількістю мешканців у цих регіонах.

У Луганській, Івано-Франківській, Київській областях було зареєстровано близько 5 тис. шлюбів у кожній. У Вінницькій, Рівненській областях і в Криму – від 4 до 4,5 тис.

Понад 3,5 тис. шлюбів було укладено в Житомирській, Запорізькій, Закарпатській, Полтавській, Тернопільській і Хмельницькій областях. Від 2 до 2,5 тис. шлюбів – у Волинській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Особливо Лавринович відзначив Закарпаття. Уже багато років у цьому регіоні спостерігається найкраще співвідношення кількості шлюбів до кількості розлучень, стверджує він: з початку поточного року мешканці регіону одружувались майже у 3,5 рази частіше, ніж розлучалися.

У цілому, по Україні з початку року збільшення кількості укладених шлюбів у співвідношенні до розлучень було найкращим в Івано-Франківській і Рівненській областях – у 2,5 рази, а так само у Львівській і Тернопільській областях – у 2,4 рази.

Без врахування кількості розлучень до кількості населення, що проживає в регіоні, менш усього з початку року родини розпадалися у Волинській, Закарпатській, Полтавській областях - дещо більше 1 тис. розлучень у кожній, в Івано-Франківській, Кіровоградській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій і Чернігівській – понад 1,5 тис. розлучень.

Понад 2 тис. розлучень було зареєстровано у Миколаївській, Хмельницькій і Черкаській областях, близько 3 тис. Розлучень реєструвалися в Запорізькій, Київській, Львівській і Полтавській областях.

Від 3,5 до 4,5 тис. розлучень відбулося в Одеській області, Криму, Луганській, Харківській областях і в Києві. У Дніпропетровській і Донецькій областях з початку року було відповідно зареєстроване 6,3 і 6,9 тис. розлучень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді