Українці побачили, що "сусаніни" від політики завели не туди

Понеділок, 9 липня 2007, 13:13

73% українців вважають, що ситуація в країні розвивається в неправильному напрямку.

Такі результати опитування, проведеного Центром соціальних і політичних досліджень SOCIS, представив у понеділок президент центру Микола Чурилов, повідомляє Ліга.

Чурилов наголосив, що тільки 12% опитаних підтримують шлях, який обрала для себе Україна, і ще 15% було важко визначитися з відповіддю.

У той же час, 51% респондентів висловив упевненість у тому, що більше за все українське суспільство зараз вимагає стабільності, а от 40% переконані в зворотному: країні потрібні кардинальні зміни.

На питання "Чи влаштовують Вас наявні партії/блоки, або Ви очікуєте появи нової партії з новою особою?" 35% респондентів відповіли, що незадоволені нинішнім політичним розкладом і хотіли б "обновити" парламент.

Водночас, тільки 1% опитаних підтримує ідею ліквідації сформованої політичної системи.

Крім того, 33% українців влаштовують існуючі партії і блоки.

Також Чурилов підкреслив, що на сьогодні лише 54% респондентів висловлюють намір взяти участь у виборах.

Ще 23%, швидше за все, візьмуть участь, 11% - не вирішили, 7% - швидше за все, не будуть голосувати, а 6% точно не підуть на виборчі дільниці.

Усеукраїнське дослідження про електоральні переваги українського соціуму проведено Центром соціальних і політичних досліджень SOCIS 20 червня-3 липня у всіх регіонах. Кількість респондентів склала 2,5 тис. осіб.

Водночас, за даними Фонду "Громадська думка – Україна", 78,1% українців мають намір взяти участь в дострокових парламентських виборах.

13,9% опитаних фондом відповіли, що не збираються брати участь у виборах. 8% - важко відповісти на це запитання, повідомляє УНІАН.

Опитування Фонду "Громадська думка – Україна" проводилося з 20 по 30 червня, було опитано 2 тис. респондентів, похибка вибірки становить 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді