Томенко підготував українцям 21 чудо

Понеділок, 9 липня 2007, 16:47

На звання "Чудо України" в рамках всеукраїнської акції "Сім чудес України" претендує 21 номінант.

Номінантів, які беруть участь в конкурсі "Сім чудес України", представив у суботу в Умані голова оргкомітету акції Микола Томенко, повідомляє ІМІ із посиланням на УНІАН.

За звання одного з семи чудес України змагатимуться Національний дендрологічний парк "Софіївка" (Умань, Черкаська обл.), будівля Державної промисловості в Харкові, Свято-Успенська Святогорська Лавра (Слов’янськ, Донецька обл.), комплекс споруд ХІІІ-ХІХ-го століть "Хотинська фортеця" (Хотин, Чернівецька обл.), державний історико-археологічний музей-заповідник "Кам’яні могили" (Запорізька обл.).

Серед номінантів - Олеський замок (Львівська обл.), Луцький верхній замок, комплекс князів Острозьких - замок і Острозька академія (Рівненська область), Лівадійський палац-музей (Велика Ялта, Крим), музей "Писанка" в Коломиї (Івано-франківська обл.), замок "Паланок" в Мукачевому (Закарпатська обл.), Антонієві печери (Чернігів), національний заповідник "Софія Київська" (Київ).

У конкурсі також беруть участь національний заповідник "Херсонес Таврійський" (Севастополь), національний заповідник "Острів Хортиця" (Запоріжжя), національний історико-архітектурний заповідник "Кам'янець" (Хмельницька обл.), національний заповідник "Переяслав" (Київська обл.), Києво-Печерська Лавра (Київ), Свято-Успенська Почаївська Лавра (Тернопільська обл.), Одеський державний академічний театр опери і балету, Шевченківський національний заповідник в Каневі (Черкаська обл.).

За словами Томенка, починаючи з 7 липня, на відповідному сайті проводитиметься голосування і 21 серпня буде названо 7 чудес України.

Він підкреслив важливість цієї акції і додав, що йому б хотілося, щоб всі посадовці і представники влади в Україні брали участь в тому, щоб ці об`єкти в максимально короткий термін завершили свою реконструкцію.

На думку Томенка, це дозволить збільшити потік іноземних туристів в Україну.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді