Брюссельський хлопчик не попісяє у вишиванці через нестачу грошей

Четвер, 9 серпня 2007, 11:17
Європейська Асоціація Українців звертається із закликом до спонсорів допомогти в проведенні культурно-творчої акції з перевдягання статуї "Пісяючий хлопчик" в Брюсселі в український національний одяг.

Про це повідомляє "Остров", посилаючись на повідомлення оргкомітету акції.

Відповідно до повідомлення, асоціація готова провести "Одягання Manneken Pis" на належному рівні, однак "на сьогоднішній день зібрано недостатньо коштів для організації святкових заходів у Брюсселі".

За 2 тижні до проведення акції "залишаються непокритими ще багато статей, які є критично важливими для успішного проведення днів України в столиці Європейського Союзу", - відзначається у повідомленні.

За словами голови оргкомітету акції Олексія Толкачова, планується, що перевдягання хлопчика буде супроводжуватися вуличними гуляннями і роздачею поліграфічної продукції з українською символікою.

На заході повинні виступити українські творчі колективи.

Тим часом, за словами Толкачова, через недостатнє фінансування акції поїздка української делегації на це дійство залишається під сумнівом.

Спочатку планувалося відправити до Брюсселю 50 українців. Зараз ця кількість скорочена до 15.

Серед потенційних гостей пісяючого хлопчика буде гурт "Мандри" і члени оргкомітету акції.

"Ми закликаємо всіх громадян України об'єднатися і зробити український прорив у Європейський Союз. Якщо у вас є бажання і можливість допомогти і підтримати святкування Дня Незалежності України в Брюсселю, Європейська Асоціація Українців буде вдячна за фінансову допомогу в будь-якому розмірі", - йдеться у повідомленні оргкомітету.

Міністерство культури і туризму України підтримало проведення даної акції.

Зокрема, міністерство відзначило, що "ця акція підвищить позитивний імідж країни у світі і позначить культурний прорив України в Європейський Союз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді