Ющенко зробить вузи незалежними від держави

Субота, 1 вересня 2007, 16:59

Президент Віктор Ющенко виступає за надання вищим навчальним закладам незалежності від держави.

Про це він заявив у суботу під час телемосту на "Освічена молодь – інвестиція для України" за участю студентів чотирьох університетів.

Президент вважає безальтернативним шлях надання вищим навчальним закладам незалежності від держави і скасування дипломів державного зразка.

За його словами, "європейські університети давно відділені від держави. Це вільні заклади із колосальною самоврядністю".

Як повідомив Ющенко, цього року планується розпочати експеримент, коли вісім вузів з різних міст України, у тому числі Києво-Могилянська академія, отримають незалежний статус.

Водночас він зауважив, що перейти до цієї системи не можна за один день. "Тому давайте будемо модерністами, з одного боку, і реалістами у тому, що нам потрібно уміло сформувати цей процес", - наголосив він.

За словами Ющенка, в Україні існує близько тисячі вищих навчальних закладів, що у десять разів більше, ніж, наприклад, у Франції. "На сьогодні потрібно визнати, що не всі (вузи) дають повноту тих знань, які вимагаються по рівню того чи іншого закладу", - зазначив він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді