Школи Києва зроблять фінансово самостійними

Середа, 5 вересня 2007, 12:48

Навчальні заклади Києва зроблять фінансово самостійними – це є основною метою прийдешньої реформи в сфері управління освітою.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу КМДА.

"Серпнева конференція керівників дошкільних, шкільних і позашкільних навчальних закладів засвідчила, що ідея фінансової самостійності підтримується всіма працівниками навчальних закладів", - повідомив він.

У той же час, він визнав, що це "складне питання і, відверто говорячи, не всі навчальні заклади до цього підготовлені".

"Шлях Європи в освіті - це шлях змін. Це шлях запозичення того досвіду, який напрацювали провідні європейські країни. У країнах Європейського Союзу школи самі розпоряджаються своїми коштами", - підкреслив він.

Журавський зазначив, що на пропозицію "провести експеримент відгукнулися 50 шкіл, що будуть підготовлені до цього з нового бюджетного року, адже залишилося дочекатися перших результатів".

"Але я переконаний, що результат буде позитивним. Це означає, що згодом, у перспективі, усі школи Києва стануть фінансово самостійними, повноправними розпорядниками власних коштів. Це дасть можливість уникнути зловживань, нецільового використання коштів, адресованих на розвиток освіти", - повідомив він.

Журавський також наголосив, що саме педагогічний колектив повинен самостійно визначати, на які потреби школи повинні витрачати кошти.

Реформа в управлінні освітою приведе саме до визначення методики переходу шкіл на систему фінансової незалежності, додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді