У Євросоюз можна буде літати з рідиною?

Середа, 5 вересня 2007, 17:42

Європарламент у середу розпорядився переглянути правила провозу рідини у ручній поклажі для авіапасажирів.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на Франс Пресс, євродепутати висловили побоювання, що втрати пасажирів, у яких конфіскується майно, і витрати аеропортів при застосуванні цих правил перевершують посилення заходів безпеки.

Європарламент зажадав від Єврокомісії "негайно приступити до перегляду правил і, якщо не буде надано додаткових переконливих фактів, скасувати їх".

У тексті резолюції, прийнятої на пленарному засіданні, йдеться про схвалення Європарламентом "заходів безпеки, що захищають авіацію від терористичної загрози, і які дозволяють максимально скоротити ризики".

Однак, як повідомляється в документі, перевірка рідини, що знаходиться в ручній поклажі, за допомогою рентгена не дозволяє визначити присутність у ній вибухових речовин.

Відповідно до правил провозу рідини в ручній поклажі, введених у країнах Євросоюзу в листопаді 2006 року, пасажири можуть проносити із собою на борт літака не більш 100 мілілітрів рідини, у тому числі напоїв, косметичних засобів, парфумових виробів, зубної пасти і гелів.

Ці вимоги були введені після розкриття британськими правоохоронними органами в серпні 2006 року терористичної змови з підриву трансатлантичних лайнерів.

За даними спецслужб, терористи мали намір пронести на борт літака рідку вибухівку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді