Карпачова написала "ноту" Януковичу і Ющенку

П'ятниця, 7 вересня 2007, 09:49

Омбудсмени Польщі та України у четвер підписали звернення до урядів та президентів обох країн, в яких вимагають поліпшити інфраструктуру українсько-польського кордону.

Зокрема, вони вимагають збудувати дах над пішим переходом Шегині-Медика, пришвидшити відкриття 6 додаткових пропускних пунктів, організувати телефони довіри, де громадяни могли б дізнатися про свої права тощо.

Ці та інші проблемні питання уповноважена з прав людини Верховної Ради України 5 скликання Ніна Карпачова обіцяє порушити під час зустрічі представників МЗС двох країн, яку заплановано на 11-12 вересня, повідомляє "Німецька хвиля".

У четвер омбудсмени Польщі та України спільно перевіряли дотримання прав людини на перетині українсько-польського кордону.

Вони провели кілька зустрічей з керівниками митного та прикордонного загонів двох країн та поспілкувалися з громадянами, які стояли в черзі на переході.

За висновком Карпачової, за останні 5 років ситуація з дотриманням прав громадян на кордоні мало змінилася.

Вона зазначила, що права людей далі порушуються. Зокрема, неприпустимим, за її словами, є чекання у багатогодинних чергах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді