Черновецький обіцяє Києву нові музеї

Субота, 3 листопада 2007, 13:07

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив відкрити в столиці два музеї - Музей шестидесятників і Музей Івана Франка.

Про це повідомляє в суботу прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на першого заступника глави КМДА Дениса Басса.

За словами Басса, з міського бюджету на створення музеїв пропонується виділити 1,5 млн. грн. Інші планується одержати з державного бюджету. У цілому для створення двох нових музеїв за попередніми підрахунками необхідно витратити 11,5 млн. грн.

"Музей шестидесятників буде створений на вулиці Олеся Гончара, 33-а, експозицію якого сформують у 2008-2009 роках. Під музей Івана Франка приміщення знайдене за адресою вулиця Саксаганського, 93-б. Його відкриття планується на 2011 рік", - зазначив Басс.

Крім того, за його словами, найближчим часом передбачається провести ремонтно-реставраційні роботи в п'ятьох київських музеях. Зокрема, планується реставрувати Музей українського народного декоративного мистецтва, Київський музей російського мистецтва, Музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків, літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова й Український центр народної культури "Музей Івана Гончара".

Усі роботи планується завершити до 2011 року. Орієнтовано вартість реконструкції цих об'єктів - 31,8 млн. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді