Янукович змусив творчу інтелігенцію збиратися на "майдан"

Понеділок, 5 листопада 2007, 13:41

Представники сфери культури і мистецтва мають намір скликати наприкінці листопада надзвичайні збори "Україна - зона культурного лиха", для обговорення стану культури в Україні.

Про це в ході презентації книжкової виставки "Книжковий світ - 2007" у понеділок розповів письменник і співкерівник видавництва "Зелений пес" Віталій Капранов.

"Ми вперше збираємо небайдужих людей і пропонуємо призначити надзвичайні збори на 30 листопада", - наголосив письменник.

За його словами, уряд Віктора Януковича практично "вигнав книгарні і бібліотеки на вулицю", ухваливши закон, яким зобов'язали держструктури переоформити угоди на оренду з усіма організаціями на конкурсній основі.

Протягом місяця організатори будуть збирати інформацію про знищення культури по всій території України, повідомляє УНІАН.

"Нам необхідно захищатися і збирати інформацію про масштаб культурного лиха в країні", - відзначив Капранов.

На зборах планується участь більше тисячі делегатів з усіх регіонів країни, що представляють різні галузі культури.

Для оперативного збору інформації організатори запустили сайт www.cultura.net.ua, на якому бажаючі зможуть сповістити про те, що відбувається.

Капранов розповів, що ярмарок "Книжковий світ - 2007", що пройде 8-11 листопада, організатори зборів мають намір перетворити на своєрідний "майдан", на якому також будь-який бажаючий зможе приєднатися до обговорення культурних проблем у країні.

Основними причинами організації подібного заходу організатори вважають знищення книгарень, яких за 16 років було знищено кілька тисяч, і питання муніципальних книгарень у центрі столиці - магазинів "Планета" і "Знання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді