Черновецький витрачає мільйони на музеї і пам'ятники – а їх знищують

Середа, 7 листопада 2007, 11:59

У Києві створюються сприятливі умови для розвитку туристичної діяльності в місті, стверджує перший заступник київського мера Денис Басс.

На реалізацію відповідних заходів у поточному році за рахунок міського бюджету передбачено використати 64 млн. 350 тис.грн., повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу КМДА.

За рахунок цих коштів "проводяться роботи з реконструкції існуючих і проектування нових туристично привабливих територій".

Так, щорічно "збільшується фінансування на утримання музеїв і історичних пам'яток". Цього року з міського бюджету на це було виділено 23 млн. 299 тис. грн., що на 39% більше суми, виділеної в 2006 році, йдеться у повідомленні.

За словами Басса, у рамках виконання концепції розвитку туризму в Києві до 2010 року, у нинішньому році буде завершена реконструкція парку Перемоги і Національного технічного університету КПІ.

Крім того, продовжується благоустрій парку Партизанської слави, парка-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Феофанія", капітальний ремонт і облаштування парку "Палац культури залізничників" і скверів на вул. Фрунзе, вул. Великій Васильківській, пров. І.Козловського і т.п.

Також для розширення туристичних можливостей виконуються проектні роботи з реконструкції парків Нивки, Сирецький гай, меморіального парку "Бабин яр".

За словами Басса, з метою розвитку рекреаційних зон міста в нинішньому році передбачено створити 237,43 га нових парків і скверів і більше 1,5 га квітників.

Як відомо, у Новорічну ніч з дозволу Київради в столиці були знищені три історичних пам'ятки національного масштабу, що відносилися до комплексу п'ятої вежі музею "Київська фортеця".

Також місто втратило єдину збережену в оригіналі будівлю Київського телеграфу дев'ятнадцятого століття.

Крім того, у серпні під час будівельних робіт на території музейного комплексу "Мистецький арсенал" у Києві була зруйнована історична пам'ятка "Мазепинський Вал".

У ніч на 10 жовтня в столиці на території Києво-Печерської Лаври було знесено історичну пам'ятку дев'ятнадцятого століття – Лаврські ворота на в'їзді в Нижню Лавру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді