Янукович хоче зробити швидку допомогу ще швидшою

Середа, 7 листопада 2007, 14:15

Кабінет міністрів затвердив Державну програму створення єдиної системи надання екстреної медичної допомоги на період до 2010 року.

Відповідна постанова уряду підписана 5 листопада, повідомляє Ліга.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, метою програми є створення умов для розширення доступності і підвищення якості екстреної медичної допомоги, яка надається населенню, зниження рівня інвалідності і смертності при нещасних випадках, травмах і отруєннях, гострих порушеннях життєвих функцій людини внаслідок серцево-судинних і інших захворювань.

Як говориться в основній частині Програми, серед причин смертності в Україні третє місце належить нещасним випадкам, травмам і отруєнням.

Статистичні дані свідчать про загальну тенденцію підвищення показників травматизму: у 2002 році - 2,24 млн. випадків, у 2005 році - 2,26 млн.(відповідно 465,1 і 480,7 випадків на 10 тис. населення).

Серед населення працездатного віку зазначені причини займають перше місце, унаслідок чого смертність перевищує аналогічні показники в розвинутих країнах світу у 10 разів.

Смертність серед травмованих осіб віком до 45 років представляє понад 60% усіх смертей унаслідок травм.

Мають потребу в шпиталізації близько 60% травмованих, а звертаються по амбулаторну допомогу понад 80%.

Щороку більше 15 млн. осіб звертається по медичну допомогу з різних причин.

При цьому, бригадами швидкої медичної допомоги здійнсюється близько 13 млн. виїздів на виклики хворих і травмованих громадян.

Понад 2 млн. громадян отримують медичну допомогу в закладах першої лікувально-профілактичної допомоги. Лікування в стаціонарних умовах потребує понад 1 млн. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді