Ющенко доручив Януковичу розкошелитись на мову

П'ятниця, 9 листопада 2007, 12:24

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розглянути питання щодо виділення щорічно бюджетних коштів на сприяння організації та проведенню міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Про це йдеться в указі президента, виданого "з метою сприяння утвердженню статусу (української мови) як державної, піднесення престижу української мови серед молоді".

Крім того, глава держави привітав громадян з днем української писемності та мови: "Утвердження нашої державності розпочиналося з боротьби за мову".

"Від повноцінного відновлення мовного здоров'я України залежить національне відродження усіх найглибших творчих, будівничих і культурних сил українського народу", - йдеться у привітанні Ющенка.

На його переконання, "реальне і повсюдне зміцнення позицій (української мови) має водночас виконати дуже важливу і справедливу місію".

"Сприяти дійсно цивілізованому захисту прав національних меншин, упосліджених радянським режимом, і стати природним та єднальним фактором міжнаціонального спілкування у нашій державі", - пояснив президент.

Як відомо, 9 листопада стартує VIII міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Він був започаткований Міністерством освіти і науки України, Лігою українських меценатів та Освітньою фундацією Петра Яцика (Канада) у 2001 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді