Черновецький візьметься за народні ремесла і звірів

Вівторок, 8 січня 2008, 10:13

Мер Києва Леонід Черновецький затвердив низку заходів, спрямованих на забезпечення правових та економічних умов для збереження, відродження та розвитку народних промислів у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Зокрема, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, у 2008–2010 рр. передбачено проведення низки культурно-мистецьких акцій, спрямованих на відродження традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів у столиці.

Також передбачено участь вітчизняних митців у міжнародних форумах; започаткування проведення щорічної ярмарки народного мистецтва і народних художніх промислів; забезпечення видавництва художніх альбомів та книжкових серій мистецького спрямування тощо.

"У цьому році ми плануємо створити в позашкільних навчальних закладах мережу студій, класів та гуртків з вивчення основ традиційної народної творчості та освоєння технік різних жанрів традиційного народного мистецтва, а також залучити до виховання дітей народних майстрів та фахівців народного мистецтва", - сказав Басс.

Крім того, за його словами, наразі вивчається питання відкриття творчих майстерень у новобудовах чи реконструйованих будинках за дольовою фінансовою участю майстрів народного мистецтва.

* * *

У Київському зоопарку цього року збудують павільйон людиноподібних мавп (горил, шимпанзе) та реконструюють павільйон "Тропічні ведмеді".

За проектом Програми соціально-економічного розвиту Києва на 2008 рік на ці роботи планується виділити понад 34 млн. грн., повідомив Басс.

Робота над реконструкцією та будівництвом павільйонів здійснюється за дорученням Черновецького. У Київській міськдержадміністрації упевнені, що це покращить матеріально-технічну базу та забезпечить розширення експозиції столичного зоопарку.

Басс також повідомив, що влада Києва цього року виділила значну суму коштів і на інші павільйони, але освоєння їх розпочато дирекцією зоопарку лише в листопаді 2007 року.

Кошти спрямовані на будівництво павільйонів для зебр, слонів та реконструкцію ведмежатника під павільйон "Тропічні ведмеді" для покращення умов існування тварин.

Окрім того, минулого року на об’єктах зоопарку проведено капітальний ремонт на суму 1 млн. 340 тис. грн. з міського бюджету, сказано в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді