Київські зарплати двічі "б'ють" зарплати по Україні

П'ятниця, 1 лютого 2008, 12:08

Місячний заробіток середньостатистичного киянина в грудні минулого року досяг 3048 гривень. Це в два рази більше, ніж у середньому по країні.

За даними Держкомстату, у цілому по Україні рівень зарплат за 2007 рік виріс на третину, склавши 1675 гривень, пише газета "Дело".

При цьому торік заробітки українців росли швидше, ніж у позаминулому році. Але цей позитив повністю нівелювала інфляція, що досягла 17%.

Традиційно трохи вище оплачується праця громадян у промислових регіонах. У Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях середня зарплата коливається в межах 1680-1840 гривень.

Найнижчі зарплати одержують жителі Тернопільської області - у середньому 1191 гривня на місяць. Не набагато більші заробітки у Вінницькій, Сумській, Волинській, Чернігівській областях. Такий же розрив між столицею і регіонами спостерігався й у 2006 році.

Як і раніше одні з найвищих зарплат одержують працівники вугільних, хімічних, нафтопереробних, металургійної галузей.

Там середній рівень зарплат сягає 2000 гривень і вище. Найнижчі зарплати - 800 гривень - у текстильній промисловості.

Деякі роботодавці ставлять під сумнів свіжі дані Держкомстату. Неофіційно вони пояснюють, що дотепер більшість працівників одержують зарплати в конвертах. І менеджмент компаній не зацікавлений змінювати таку схему відносин з персоналом.

Говорити про реальні зарплати своїх співробітників топ-менджмент більшості компаній відмовляється навідріз.

За словами директора в Україні рекрутингової компанії World Staff Віталія Михайлова, найбільш затребуваними спеціальностями в топ-сегменті в 2007 році були девелопери, фінансисти, юристи, програмісти, інженери, співробітники рекрутингових агенцій.

"Директорам девелоперських компаній пропонували зі старту від 10 до 15 тисяч доларів. Старшим менеджерам девелоперських компаній - 3-5 тисяч доларів. Фінансовим директорам - 5-7 тисяч доларів. Хорошим юристам - від 3 до 5 тисяч доларів", - розповів він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді