Ющенко потрапив на Соловки

Четвер, 5 червня 2008, 18:14

Віктор Ющенко під час візиту до Росії відвідав музей ГУЛАГу, який знаходиться на території Соловецького монастиря (Архангельська область, Російська Федерація).

Перебуваючи на Великому Соловецькому острові, президент поклав квіти до Меморіалу  пам'яті жертв ГУЛАГу, до погруддя кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського і  пам'ятного хреста на Старому Соловецькому кладовищі. Біля погруддя П. Калнишевського Віктор Ющенко поклав землю, яку привіз з України, повідомляє прес-служба президента.

Президент також оглянув Нікольську церкву, Троїцький та Преображенський собори, монастирський млин, житлові та господарські приміщення, побував у іконописній палаті.

Ющенко взяв участь у молебні на честь засновників Соловецького монастиря – преподобних Зосими, Савватія і Германа Соловецьких та Святого великомученика Петра, а також у літії у Надвратній Благовіщенській церкві по померлим у роки гонінь.

 

Президент  також залишив запис у Книзі почесних гостей Музею політичних жертв Соловецького табору особливого призначення.

"З невимовним болем і глибокою скорботою схиляю голову перед усіма жертвами тоталітаризму, які загинули на Соловецьких островах", – написав Віктор Ющенко.

"На цій священній для нас землі упокоїлися останній кошовий отаман Запорізької Січі Петро Калнишевський, кращі сини українського народу, цвіт і надія нашого національного відродження, знищені злочинним комуністичним режимом", – йдеться у записі Ющенка.

Від імені України він висловив вдячність усім, хто дбає про пам'ять про цих людей.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді