Поцілунок Іуди

П'ятниця, 6 червня 2008, 17:20

Сталося те, що так довго "пророкували" політологи, чого з таким нетерпінням очікувала опозиція і, нібито, побоювався уряд. Як і в історії з Ісусом, "іуди" Рибаков-Бут поспішили "поцілувати" Юлію Тимошенко з самого ранку в п'ятницю.

Член БЮТ Ігор Рибаков і член НУ-НС Юрій Бут залишили демкоаліцію.

Хоча те, що тіло Леді Ю повинно бути віддане в руки людські в ім'я порятунку всього сущого, а саме України, було зрозуміло вже давно. Більше того, цього з нетерпінням чекала і раніше пророкувала сама Юлія Володимирівна.

Ігор Рибаков є одним з тих депутатів, що прийшли до ВР з бізнесу. Уродженець Одеси, Рибаков, заробив значний капітал, торгуючи металобрухтом, а в 2006 році, у числі багатьох молодих бізнесменів, з'явився в списку БЮТ.

Рибаков практично не займався законотворчістю і виходив в кулуари ВР ледве не рідше за "самого" Ахметова. При цьому він постійно був "при тілі" свого лідера, охоче виконуючи безліч доручень Тимошенко, декларуючи цілковиту відданість своєму партійному босові навіть у приватних бесідах.

У складні часи кризи попереднього скликання, він не завагався і вчинив так, як веліла Тимошенко, жертвуючи дорогим депутатським мандатом.

(В глибині душі, не без причини думаючи, що така стійкість повинна бути нагороджена відповідною посадою. За чутками, депутат мріяв одержати ключову посаду десь на митниці).

Програма "Контрабанда-стоп", на яку посилається наш герой в своє виправдання, обвинувачуючи уряд в потаканні корупції, не має нічого спільного з державною програмою Тимошенко, ініційованою нею ще в часи першого прем'єрства.

Програма Рибакова – це скоріше самодіяльність депутата, а також низки його колег по парламентському залу, серед яких варто виділити його близького товариша Шкіля.

Проте, якщо група Рибакова дійсно виявила факти надання сприяння урядом корупційним схемам, логічно було б припустити, що з коаліції зобов'язаний був вийти ще один безкомпромісний борець зі злочинністю – Шкіль.

До речі, Рибаков взагалі любить епатувати публіку. Відомим фрагментом депутатського буття колишнього вірного соратника Тимошенко стало переустаткування з його ініціативи одного з кабінетів будинку, де розташовані парламентські комітети, під православний храм. Зрозуміло, не запитавшись відповідних товаришів з апарату ВРУ. Церковний проект тоді викликав великий подив, і навіть роздратування депутатів-колег.

Епатажність у поведінці депутата Рибакова, до речі, зовсім не знітила Віктора Балогу. Останній благоволить депутатові, більше того, той знаходиться під надійним публічним прикриттям глави СП.

Публічні заяви політиків рангу Балоги може вважати випадковістю хіба що недосвідчена громадянка похилого віку з глибинки. Але не Юлія Тимошенко. Для неї підтримка, яка надається Балогою – сигнал до зрадництва, яке готується.

Тимошенко і її оточення, безумовно, знали, що Рибаков веде переговори з СП і Балогою, і, судячи зі всього, переговори виявилися успішними.

А ось той факт, що символічний "поцілунок" привселюдно відбувся тільки після провалу БЮТ на київських виборах, свідчить і про зміну політичних планів самої Тимошенко. Якщо раніше Тимошенко робила зусилля для "втримання" Рибакова, тепер, після програшу, стало очевидно: він їй більше не потрібен.

Так само як і парламентська більшість.

Тепер демарш Рибакова і його НУНСівського "клону" розв'язує руки Юлії Володимирівні, яка, нарешті, дочекалася прекрасного приводу, для того, щоб красиво піти в опозицію, де вона так впевнено себе почуває.

Сергій Влащенко, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді