Момент істини

Середа, 4 березня 2009, 10:31

Історія, досвід поколінь, прожиті літа беззаперечно і наполегливо відшукують в людському розумі раціональний варіант рішення в складних, екстремальних умовах. І це рішення найпростіше.

Хочеш вижити, борись за життя, хочеш зберегти свою країну – будь готовий до її захисту, ризикуючи собою, і не поступися перед негідником.

Для кожної людини наступає момент істини, нині він наступив для всіх українців, адже майбутнє держави опинилося в черговий раз під загрозою.

Чому? Банально просто: нас обдурили ті, кому ми повірили. Обдурили у Львові ,обдурили в Донецьку, обдурили ліві, праві, зелені, червоні, сині, голубі, оранжеві.

Збрехавши своєму народові раз, низькопробні керманичі втратили довіру, самоповагу, опинилися на дорозі самознищення – іншого природного шляху їхнього існування не існує.

Звідси – звинувачення одне одного, цинізм, втрата відчуття міри у всьому, навіть проявах залишків культури та совісті. І це диктує нам єдино правильне рішення.

Не ми з вами вчили наших нинішніх поводирів вчити дітей шпурляти в обличчя офіціантів рахунки за дороге шампанське, дозволяти любим, близьким, племінникам, братам замивати заповідники, прибирати газові та нафтові родовища та споруди, роздавати та продавати державні посади, оточувати себе шаманами , контрабандистами тощо.

Брехня й фальшування на кожному кроці – починаючи від таємних рахунків у західних банках, куди "вивели" кошти практично всі олігархи та бізнесмени, а також багато хто з політиків і народних депутатів (за українським законодавством дозвіл на відкриття рахунків у закордонних банках має дати Нацбанк, однак, хто туди звертатиметься, знаючи "процентні ставки" за дозволи та ліцензії).

Давно стало нормою, що експортери, які сьогодні так жаліються на незавидну долю, не знаючи сорому, залишають виручені за продану продукцію кошти в офшорних зонах.

Посадові особи, чиновники всіх мастей, співробітники спецслужб замість того, щоб поставити заслін цьому ганебному явищу, роблять вигляд, що нічого не відбувається.

Шахраї не тільки не сплачують податки в Україні, а й отримують ПДВ, забезпечуючи відповідні відкати чиновникам "за вирішення питання".

На жаль, подібних прикладів – тисячі, для їхнього переказу і Інтернету було б замало...

Вони красномовно свідчать: поки ми не вичистимо верхні ешелони, починаючи з "золотої клітки" на Банковій, у Кабміні, Верховній Раді, поки не відновимо у людей віру в справедливість, невідворотність покарання за скоєні злочини, не проведемо політичну й економічну люстрацію, не повернемо на дорогу правди, доти ситуація в Україні на краще не зміниться.

І суспільство й надалі буде приречене на жалюгідне існування. Тому негайне наведення порядку із застосуванням справді твердої руки до тих, хто довів державу до нинішнього стану, обікрав, сплюндрував, спаплюжив Україну, – не тільки  першорядне завдання – питання виживання нації, суспільства, країни.

Хто здатен навести порядок в умовах, що склалися? Ті, хто сьогодні керують – я певен – не зроблять цього. І не тільки тому, що вся їхня політична і ліберальна економічна діяльність свідчить, що час злочинного накопичення первинного капіталу давно минув.

Україна має очиститися від них, як від старого, віджилого хвоста, що заважає й тягне назад. У разі їхнього подальшого перебування при владі, Україну чекає деградація й розпад.

Нинішня реальність потребує зовсім інших людей, з високопрофесійними, твердими життєвими орієнтирами й установками, приходу до влади команди представників нової хвилі, не скутих мафіозними ланцюгами.

Очевидно, знадобиться певний перехідний період, коли до розчищення авгієвих стаєнь повинні стати, професіонали-спецслужбісти, офіцери й генерали, з бездоганною репутацією, які зберегли гідність і честь, захищали національні інтереси, не поступилися принципами.

Такі люди в Україні є скрізь – в селі й місті, в Криму і Луганську, Києві і Одесі, Чернігові і Харкові.

І тому моментом правдивості для кожного з нас сьогодні стає виявлення твердості й принциповості по відношенню до збанкрутілої влади.

Ми не повинні піддатися спокусі, коли ті, хто рветься знову туди, будуть викидати мільйони награбованих доларів, скуповуючи пресу й телебачення, не сходити з екранів телевізорів, клястися в любові до наших дітей, онуків, бабусь, аби знову ВАС обдурити.

Уже сьогодні їхні політтехнологи і соціологи, перераховуючи прізвища семи замусолених претендентів на президентський пост, не залишають жодного відсотка голосів в своїх дослідженнях для інших кандидатів, змушують народ думати, що тільки вони реально можуть перемогти.

Зверніть увагу, це вони роблять у той час, коли більше ніж 80% громадян бажають, і я переконаний – будуть мати нову сильну владу. Ваша віра – наша спільна українська перемога. Тож, сміливо, вперед – до перемоги!

 

Олександр Скіпальський, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді