Поки рак свисне, то жаба встромить в твою пельку свою грязну цицьку, і втішишся брате…

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 15:20

До мого сусіда Володимира приїхав друг дитинства Сергій. Володимир – ветеран, в минулому офіцер спочатку ГРУ СССР, а потім однієї із спецслужб України.

Сергій – теж кадровий військовий, свою кар’єру, після розвалу Союзу та невдалої спроби повернутися в Україну (непотрібен виявився нашому війську на початку 90-тих молодий випускник Генштабу СССР), зв’язав із Російською армією. І нині доріс до цільного генерала. Втім, стверджує, що має в штабному кабінеті поруч із триколором наш жовто-блакитний, а в кутку, замість ікони – портрет Шевченка.

Переховуючись від жіноцтва, два друга завітали покружляти горілочку до мене. Зайшли якраз після гучної блогової проповіді Медвєдєва. Мова велась звичайно ж про Росію та Україну. Про можливу війну. Я включив диктофон і от що із цього вийшло...

"Уважаемые соотечественники! Мы приняли тяжелое и вынужденное решение! Несмотря на наши неоднократные призывы к нынешнему политическому руководству братской Украины….".

З телезвернення Президента РФ...

Жовтень на Кавказі сплеснув вибухами, які на диво регулярно шматували неусталений спокій міліційного благополуччя. Два поспіль невдалі замахи на Кадирова змусили РФ поповнити контингент федеральних військ і ґрунтовно готуватися до зимового періоду, аби придушити спротив загнаних в ліси та гори сепаратистів.

В Грузії забуяли стихійні мітинги прихильників Міхо, наляканих неадекватно великою кількістю військ федералів в Чечні.

Вогневі конфлікти на кордонах Абхазії та Південної Осетії набули регулярного характеру. Керівництво республік солідарно звернулося до Радбезу ООН з закликом убезпечити їх від можливої агресії. Лише Росія відповіла швидким та адекватним розуміння.

РФ запропонувала абхазам та осетинам створити "Кавказьку стіну" – тобто укріплення, яке назавжди убезпечить ці два народи від грузинських претензій. Грузія ж отримала пропозицію відвести свої війська на 10 км від умовного кордону. В цю "санітарну зону" РФ запросила військових наглядачів та поліційні сили нейтральних країн.

Грузія не погодилась і оголосила мобілізацію. РФ почала готувати ґрунтовну стратегічну операцію. Абхазія та Осетія поповнилися військами. На базі Північнокавказького ВО було створено Об’єднане Оперативне Командування Кавказьких Операцій – "ОККО", основною метою якого стала підготовка військ та ресурсів для швидкого виконання оперативних завдань.

З цією ж метою, для накопичення матеріальних ресурсів та організації підготовки та ротації військ, "ОККО" були оперативно підпорядковані найближчі військові округи.

Президент Медведєв поставив завдання: "Накапливаем ресурсы, проводим серию подготовительных учений, быстро выполняем намеченные мероприятия и возвращаемся в места постоянной дислокации. С Нового Года дети Абхазии и Южной Осетии должны спокойно пойти учится в свои школы!".

За місяць Ростовська область перетворилася в велетенський табір військ та склад будматеріалів, що мали забезпечити перший крок – навальний та переконливий початок операції. Мобілізаційні потуги створили велетенський шлейф з танків, дощок, боєприпасів, цементу, літаків, арматури, продуктів і тому подібне аж до Уралу.

Школярі з Абхазії та Осетії готувалися другу четверть вчитися в Поволжі та Північному Заході Росії. На грузинські вогневі прояви реакція була мінімальною. Всі розуміли – Грузія, не маючи жодних шансів до повернення сепаратистів, рано чи пізно заспокоїться. До того ж зима, напевно що, змусить Міхо зайнятися щільніше внутрішніми проблемами.

Європа, як не встигла зібрати грошей на "Набуко" – зачаїлася. Обама замордував Хіларі Клінтон та Джозефа Байдена відрядженнями до Грузії і навіть заявив, що прилетить в Тбілісі в перший же день можливої агресії. Меркель провела робочу поїздку до Москви та Ростова і переконалася в гуманітарному характері підготовки. Лавров мотався між Нью-Йорком і Європою…

В жовтні з початком президентської кампанії ситуація і Україні швидко трансформувалася.

Тягнибок, використовуючи патріотичну риторику і можливу агресію Росії на Кавказі, стрімко набирав голоси. Вочевидь і те, що він отримав добре фінансування.15 жовтня "Свобода" оголосила мобілізацію добровольців в громадські формування територіальної оборони. Вже за три дні туди записалися близько 60 тисяч чоловік, переважно з західних областей.

УНА-УНСО закликала до формування експедиційного корпусу добровольців на захист Грузії.

Ющенко з Вірою Іванівною крили грязними ганчірками Юлю за її нездатність підписати нові газові угоди з Кремлем. Черновецький спілкувався із загалом виключно через монітор. Подейкували – він в швейцарській клініці. Київ потерпав від відключень гарячої води. Куди ділися гроші на її оплату ніхто не знав.

Янукович ганьбив владу і закликав міжнародну спільноту зупинити відродження нацизму в Україні.

Вітренко кляла всіх і особливо Мороза, який наобіцявши підтримку Симоненку, домовився з Тігіпко про створення "Лейбористського фронту боротьби за права трудящих та чесних бізнесменів".

Богословська закликала кримчан створити антинацистський фронт порятунку Криму та перенести столицю автономії до Севастополя. Правда, під час дружнього візиту на один із кораблів ЧФ сталась прикрість – матросня переплутала її із місцевою дівкою Клавою і повелася з кандидаткою нечемно.

Литвина спіймали на підготовці замаху на Пукача і посадовили в сусідню камеру з генералом.

Гриценко переписав свою Конституцію порядку на Хартію прав і свобод військовослужбовців та закликав паралельно з виборами президента провести вибори Хунти. Та було пізно.

Бо далі все розгорталось швидко і незрозуміло.

В день святкування річниці Жовтневої революції в Києві, Одесі та Севастополі в сутичках загинули люди. В Севастополі вбили патрульних офіцера та двох матросів ЧФ. В Одесі сталася дурниця – націоналісти вийшли на вулиці з портретами загиблого Максима Чайки, і в ході сутички затоптали військового пенсіонера. В Києві, в натовпі біля Бессарабки, хтось кинув пляшку з коктейлем Молотова…

8 листопада в обласних центрах Півдня і Сходу почалися мітинги, направлені проти галицького нацизму…

В ніч 10 листопада танкові та моторизовані колони збройних сил РФ, за активної підтримки авіації, з Білгородської бази "ОККО" охопили Харків і за півтора дня вийшли до Кременчука, далі, маючи прикритим правий фланг, побережжям Дніпра рвонули на південь.

В той же день Ростовська група військ атакувала в напрямку побережжя Азовського моря і швидко просунулася в напрямку з’єднання з військами, що рухалися з Півночі. В Одесі висадився десант кораблів ЧФ, які ще за день до того, забезпечували підтримку військ в районі Кавказу.

Інші кораблі ЧФ Росії блокували ВМС України в місцях їх постійного базування. "Казачество" та проросійські формування в Криму протягом одного дня були озброєні та під керівництвом офіцерів ГРУ провели серію превентивних арештів.

За три дні Південь і Схід України був відрізаний по саме Дніпро. З Півночі експедиційний корпус Росії зупинився, захопивши Чернігів та учбовий центр "Десна". Дві дивізії ПДВ росіян захопили Хмельницьку та Чорнобильську АЕС і організували їх оборону, третя дивізія захопила аеродромний комплекс в Старокостянтинові і забезпечила десантування додаткових підрозділів посадочним способом, утворивши вузол опору в глибині території України.

Бригади спецназу ГРУ отримали завдання присікти найменшу мілітарну активність залишків українського війська в смузі до кордону 1939 року. Пропагандистські підрозділи ЗС, укомплектовані україномовними громадянами РФ, під охороною спецназу рейдували територіями Житомирської, Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської та Одеської областей, роз’яснюючи місію ЗС Росії, закликаючи людей покінчити з фашизацією України та готуватися до референдуму про новий демустрій…

Настала дурнувата пауза… В Харкові утворився Комітет Спасіння України (КСУ), який закликав співгромадян війти в озброєні загони народної міліції і покінчити з "каричневою чумой".

На диво, такі загони протягом трьох днів були створені у всіх обласних та районних центрах, а росіяни довірливо передали їм стрілецьке озброєння…

Військове командування росіян активно підтримало діяльність Комітету в налагодженні нормальної життєдіяльності населення. Новокраматорський завод вже 13 листопада отримав контракт на поставку запчастин до прокатного стану на Сєвєрсталь і почав працювати у звичному режимі.

Аналогічно, протягом 5 днів отримали контракти і почали працювати основні підприємства Дніпропетровська, Запоріжжя, Кривого Рогу. Завод ім.Малишева отримав замовлення на 300 танків.

Фахівці з "Турбоатому" виїхали до Москви та Санкт-Петербургу на координаційні ради з проблем модернізації виробництва. ГТС продовжувала працювати у звичному режимі…

Керівництво України відразу ж звернулося до світової спільноти, РадБезу ООН та НАТО з вимогою осудити агресію північного сусіда. Звернення України отримало глибоке розуміння та знайшло потужну моральну підтримку. Європейська спільнота обурилася підступністю росіян. 11 листопада Ющенко, як діючий президент, вилетів до Європи та до Америки з метою активізації західної підтримки.

В той же день уряд і СП заявили про переїзд до Львова. Проте більша частина членів парламенту відмовилася від передислокації ВР і заявила про необхідність підписання перемир’я з РФ, для зупинки кровопролиття. Частина міністрів та урядовців теж залишилася в Києві. Тимошенко повернулася з дороги. Фактично до Львова переїхав лише СП…

Керівництво РФ дало роз’яснення ВР про мету та цілі рейду ЗС Росії та запропонувало депутатам зібратися на спільне засідання в Харкові, разом з Комітетом спасіння. За гарантій безпеки з боку президента Медведєва особисто.

Керівництво РФ звернулося також з вимогою до ВР та уряду про припинення спротиву зі сторони залишків ЗС України.

ВР на спільному засіданні з Кабміном, висловили розуміння позиції керівництва РФ та прийняли рішення про призупинення військового протистояння та проведення спільного засідання разом з КСУ. Але не в Харкові, а в Києві.

Залишкам підрозділів ЗСУ та тим, хто почав партизанський спротив, ВР запропонувала тимчасово перейти лінію західного кордону 1939 року і зайнятися мобілізаційними заходами та вишколом. Президент прислав телеграму з категоричним осудом позиції ВР але в Київ не прилетів…

25 листопада на спільному засіданні ВР, Кабміну та КСУ було оголошено про створення Вищої Ради Спасіння України (ВРСУ)та підготовку референдуму про майбутній політичний устрій.

З 20 по 25 грудня ЗС РФ передали українським прикордонникам відбудовану лінію кордону по Збручу. Для виконання робіт були використані "кавказькі запаси" та залучено місцевих робітників.

Статус галичан залишався не визначеним. Делегати з Галичини відмовилися від участі в роботі ВРСУ і задекларували створення Західної республіки Україна зі столицею у Львові.

Закарпаття під проводом Ратушняка заявило про формування республіки Русинів і від’єднання від України. Зібрали установчі збори. Обрали президента. Ним став напіврусин, напівукраїнець Ратушняк. Уряд очолив Балога. Міністром безпеки став Тиберій Дурдинець…

30 грудня президент РФ Медведєв звернувся до громадян України зі словами подяки за розуміння та підтримку позиції РФ. А також оголосив наказ про поступове виведення збройних сил РФ з території України. Він закликав український народ до співпраці та взаємної підтримки, наголошуючи про спільну історичну долю та даючи гарантії щодо захисту України в подальшому.

17 січня 2010 року в Україні було оголошено про проведення референдуму щодо майбутнього політичного устрою та статусу України. Пропонувалося, наряду з іншим, ввійти на засадах широкої автономії до складу РФ. Зі збереженням української мови, як другої державної та наданням Києву статусу духовної столиці східного слов’янства та православ’я.

Назва нової держави пропонувалася – Україна-Русь.

Україна-Русь мала отримати широке і потужне представництво в федеральних органах влади. 30% депутатських місць в Державній Думі РФ відводилося українцям. Референдум був призначений на середину квітня 2010 року. Саме в канун початку посівної…

Підприємства України, за тимчасовими схемами, активно включилися в пошук та відновлення коопераційних зв’язків з партнерами з РФ. Різко зросла зайнятість населення. Уряд РФ погодився на постачання енергоресурсів в Україну за внутрішніми російськими цінами…

Юрій Луценко отримав пропозицію очолити МВД Росії.

Ахметов отримав в концесію декілька машинобудівних заводів на Уралі, які тут же отримали замовлення міністерства оборони РФ.

Коломойський вивіз Тимошенко в Швейцарію, і, після двомісячного реабілітаційного лікування в клініці, вони одружилися.

Янукович, ходять чутки, ще в лютому оддубасив Азарова і вилетів кудись за кордон. Тепер втішається онуками і повертатися на Україну не збирається.

Симоненко очікує народження ще одної дитини і чогось активно переконує всіх в своїх чоловічих потенціях. З партії пішов на пенсію.

Яценюк, на диво, заговорив чудовою російською і почав обґрунтовувати об’єктивну необхідність введення інституту генерал-губернаторів в РФ. Навіть їздив в Європу на консультації з Мареком Сівцем…

Герой Росії Богословська, народила дівчинку, яку назвала Якоринкою. Животіють вони на мізерне пособіє від ЧФ.

Гриценко подався до США, де зараз читає лекції у Вест-Пойнті про ефективність армії міліційного типу у протистоянні із противником, що переважає її чисельно та військово-технічно.

Тягнибок, коли стало зовсім скрутно, пішов працювати лікарем швидкої допомоги в одному з райцентрів Львівщини. Правда, пацієнти інколи побоювалися доктора Тягнибока, особливо, коли він робив ін’єкції чи штучне дихання…

Семиволос, повернувся додому з фільтраційного табору. Шаблю в нього забрали. Хтось із своїх розказав москалям про неї. Оскільки всіх гусей дружина виносила коменданту табору за звільнення чоловіка, то на перших порах прийшлось сутужно. Але потім перекваліфікувався в одинака-дисидента і знову став дописувати на УП, редакція котрої евакуювалася до Львову. Живе з розведення бойових цуциків, нової антимоскальської породи.

Радіо "Ера" відмінило передачі на замовлення "Радіо Росії"….

 

Валерій Семиволос, Харківська область, село Губарівка, для УП

P. S. Наступного дня я вже сам відвідав Володимира із Сергієм. Вони протверезіли. Дав почитати. Професіонали в один голос резюмували свій апокаліпсис: "Гади-гадські (про політиків), казли в погонах (про наш генералітет) хоча б людям зброю роздати додумались. Одна "муха" – один танк". Отак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді