З життя комуністичної еліти: маєток Адама Мартинюка

Четвер, 19 травня 2011, 10:27

Досі у парламенті відбувалися бійки між рядовими депутатами.

Керівники Верховної Ради вважали за приниження бруднити руки в сутичках. Для цих занять кожна фракція має спортивно-силове крило, яке в разі потреби розминає кулаки.

Дебютантом серед парламентських начальників у бойовому амплуа виявився перший віце-спікер Адам Мартинюк, який у середу поклав на підлогу позафракційного Олега Ляшка.

Що саме сказав Ляшко головуючому на засіданні, невідомо. Але, за словами депутата, головна його претензія до Мартинюка була в тому, що він надто сильно відірвався від життя, перебуваючи на державному утриманні.

"Ви щомісяця отримаєте зарплату, ви живете на державній дачі, ви не платите комунальних платежів і не розумієте простих людей", - дорікнув Ляшко Мартинюку.

Справді, згідно з оприлюдненою декларацією за 2010 рік, у Мартинюка немає ні квартири, ні дачі, ні будинку, ні гаража.

 
 

Перший віце-спікер навіть не володіє квартирою в депутатському будинку на вулиці Панаса Мирного, 27, де Мартинюк прописаний по сусідству з Раїсою Богатирьовою.

Тож справді, де живе цей лідер українських комуністів?

Як з'ясувала "Українська правда", хоча спроби побудувати соціалізм вже давно завершилися фіаско, але омріяний лад таки було встановлено на деяких територіях України.

Зокрема, в будинку відпочинку "Конча Заспа" Державного управління справами. Саме там в будинку номер 30 і мешкає Адам Мартинюк.

 
 
 

На якій підставі йому надано це приміщення, встановити у відкритих джерелах неможливо - за документами Державного управління справами, Мартинюк оселився на їхній території згідно з постановою президії Верховної Ради № 704-XII від 8 лютого 1991 року, тобто яка була ухвалена ще радянських часів. Однак у базі законодавства на сайті парламенту знайти такий документ не вдалося.

Натомість "Українській правді" вдалося знайти фото маєтку Мартинюка в державному будинку відпочинку "Конча Заспа". Це повністю закрита територія, периметр якої контролюється десятками співробітників Управління державної охорони. Туди не може потрапити жоден простий смертний, хоча утримується все це добро коштом платників податків.

 
 

Загальна площа будинку Мартинюка - 310 квадратних метрів. По сусідству з ним - маєток Леоніда Кучми, куди він переїхав після того, як залишив посаду президента.

Оскільки документи про поселення Мартинюка в "Конча-Заспі" засекречені, то невідомо, чи надано йому цей будинок в пожиттєве користування.

Але не дарма в його декларації стоять суцільні прочерки в розділі приватного житла. Тобто, навіть коли Мартинюк перестане бути першим віце-спікером, він легко доведе, що виселяти з будинку його не можна - тому що йому немає куди іти жити. І позбавлення його помешкання буде виглядати порушенням Конституції.

Декларація Мартинюка містить прочерк в розділі "зобов'язання за договорами найму" - тож, очевидно, що за проживання в цьому маєтку він не балує бюджет орендними платежами.

Навпаки, це держава утримує Мартинюка, втіливши на його прикладі одне з гасел Комуністичної партії про право на безкоштовне житло.

Ну, а вчителі та лікарі, про яких так опікуються комуністи та які утримуються з того ж державного бюджету, поки можуть зачекати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді