Угода про асоціацію: Захист прав споживачів. Інфографіка

Понеділок, 7 жовтня 2013, 10:21

"Українська правда" продовжує друкувати серію інфографік "Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Шлюбний контракт у картинках".

Цього разу графіка стосуватиметься захисту прав споживачів: гарантування стандартів безпечності продукції, доступу до дешевших і якісніших харчів, безпосереднього захисту споживачами своїх прав у разі їх порушення та можливості подавати колективні судові позови.

Асоціація з ЄС не обіцяє швидких та безболісних змін і миттєвого покращення життя кожного українця. Натомість вона передбачає впровадження величезної кількості нових норм і правил, які зрештою дадуть додатковий поштовх для розвитку вітчизняного виробництва та забезпечать максимально можливий захист для споживачів.

Найбільше змін стосуватиметься виробництва сільськогосподарської продукції та харчів. Згідно з Угодою про асоціацію, всі продукти харчування, призначені для продажу, в Україні мають вироблятися відповідно до європейських норм.

Таким чином продукція стане безпечнішою для українців, а також автоматично, без додаткової сертифікації, отримає доступ на ринки країн-членів ЄС. Нові правила гри не повинні стати шоком для української економіки – перехід відбуватиметься поступово, однак із досягненням найбільшої вигоди лише після виконання всіх положень угоди щодо виробничих стандартів.

Натисніть на картинку, щоб збільшити 

Інфографіка виготовлена громадською організацією "Центр-UA" спільно з TEXTY.org.ua за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді