Угода про асоціацію між Україною і ЄС. Наука, технології, космос. Інфографіка

Вівторок, 19 листопада 2013, 15:50

Що Угода з ЄС пропонує українській науці? Які новітні технології є пріоритетними у співпраці України та Євросоюзу? Саме на ці питання ми спробували відповісти інфографікою.

Особливу увагу ЄС звертає на необхідність отримувати зиск від наукових розробок, отже, українські науково-дослідні установи отримають експертну й технічну допомогу від європейців для успішної реалізації всіх етапів інноваційного ланцюжка – від отримання результатів досліджень до їх комерціалізації та виведення на ринок.

Це стосується не лише технологічних, а й соціальних інновацій.

Україна володіє унікальними розробками для дослідження космосу, в яких зацікавлені в Євросоюзі, зокрема в Угоді йдеться про спільну роботу над створенням супутникової системи навігації "Галілео", котра стане альтернативою американській GPS, а також над іншими проектами у цій сфері.

Новітні телекомунікації, швидкісний широкосмуговий та мобільний інтернет, який зробить можливим впровадження в Україні електронного уряду, дистанційної освіти тощо – ще один із пріоритетів науково-технологічної кооперації між Україною та ЄС.

Щоб подивитися інтерактивну графіку, клікніть на малюнок. На графіці шукайте позначки "І". При кліці на них відкриється вікно з додатковою інформацією  

Серію інфографік "Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Шлюбний контракт у картинках" виготовлено громадською організацією "Центр-UA" спільно з TEXTY.org.ua за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді