#Євромайдан. Студенти вийшли на страйк. 26 листопада. ОНЛАЙН

Вівторок, 26 листопада 2013, 09:04

Вже шостий день в Україні тривають акції на підтримку євроінтеграції, які були викликані рішенням уряду Азарова призупинити підготовку до підписання угоди про Євроасоціацію.

Вівторок відзначився тим, що на євромайдан вирішили вийти студенти. Декілька вузів оголосили страйк. На середу заплановано попереджувальний всеукраїнський студентський страйк, який поки триватиме дві години.

Сортувати
22:47
 
22:19

Фото ЛигаБизнесІнформ 

Мітингувальники з Європейської площі в Києві перейдуть на Майдан Незалежності. Таким чином обидва євромайдани об'єднаються. За словами Яценюка, опозиція зробить навіть більше, ніж попросила екс-прем'єр.

 
22:13
 
21:42

Донька Тимошенко Євгенія після зустрічі з матір'ю оприлюднила її листа. Тимошенко закликала політичні сили прибрати партійну символіку і створити єдину раду євромайдану.

"Заради нашої мети, заради нашої єдності, заради нашої сили і нашої перемоги, я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати партійну символіку, партійні прапори, намети, гасла", - закликала екс-прем'єр.

20:38

Ввечері телеканали продемонстрували інтерв'ю Януковича кільком телеканалам, у якому той заявив, що "поаплодував" мирним акціям протесту проти призупинення євроінтеграції, але прискорювати процес не збирається.

"Як реагувати? Це ж мирна акція!", - сказав Янукович.

На зауваження журналіста, що вона може бути тривалою, президент зазначив:

"Та будь-ласка. Все, що не заперечує закон. Аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію", - поплескав у долоні президент.

Водночас президент дав зрозуміти, що не збирається прискорювати процес євроінтеграції

20:17
Віриш, що Україна це європейська держава - приходь на Євромайдан! Мотивація? Твоя віра-це і є твоя мотивація!
19:56

Студенти Національного авіаційного університету заявляють про тиск з боку викладачів, які залякують їх наслідками участі в акціях протесту, про це розповіли представники студентської ради НАУ.

Студенти припускають, що залякуванням керує Максим Луцький, колишній проректор НАУ, нинішній голова Солом'янської райдержадміністрації.

19:42

Ввечері голова сейму Литви Лорета Граужінене виступила на Європейській площі. Вона заявила, що її країна готова підтримувати Україну в її євроінтеграційних прагненнях.

"Литва готова і далі бути мостом для України в Європу", - сказала вона і закликала присутніх об'єднатися заради майбутнього України, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми закликаємо вас об'єднатися заради вашого майбутнього, заради майбутнього ваших дітей", - наголосила вона.

Граужінене вірить в успіх України на шляху до Європи.

19:30

Після хакерських атак на сторінки Віталія кличка у соцмережах, його аккаунти були відновлені.

Першим дописом на його сторінці у Facebook поставили ролик із закликом Віталія Кличка із закликом до людей не боятися.

19:19
#євромайдан на Європейській знову переповнений. Рух автотранспорту заблоковано!
Фото Олександра Аронця
Фото Олександра Аронця
19:09

Медичний університет у Києві теж дозволив своїм студентам пропустити пари цього тижня в рамках загального студентського страйку.

18:38

На Євромайдані на Європейській площі зараз. Фото Дмитра Ларіна, УП 

 
18:24

Кільком організаторам студентського страйку зателефонували з уряду із запрошенням на таємну зустріч.

Пізніше з ними зв'язалася людина, що представилася радником Арбузова, і, вислухаввши вимоги, пообіцяла зателефонувати у вівторок ввечері,

17:57

Вулицію Банкову, на якій знаходиться Адміністрація президента, знову перекрили. Стоїть огорожа і кілька міліціонерів не пропускають людей. А з боку Інституцької прохід загородили автобусами. В понеділок після недільних акцій прохід по Банковій був вільним.

17:50

Дивіться наш ФОТОРЕПОРТАЖ про обличчя студентського євромайдана. Молодь нації – за євроінтеграцію

 
17:29

Митинг студентов во Львове за евроинтеграцию Украины

 

17:19

 
17:05
 
17:00

Зробили классний проект - читайте всі!  

 
16:51
 
16:40

Пришли провокаторы с оранжевыми флагами "Так. Кличко". Их выгнали.

15:50

Руслана скасувала всі концерти і планує бути зі студентами.

<

15:25

Студенти на Майдані Незалежності готові завтра розпочати Студентський Страйк, їх лави поповнять КПІ та Острозька академія.

Фото Евгения Котенко 
15:16
Ярослав Мудрий за Євроінтеграцію 
15:08

Студенти Університету Шевченка та Києво-Могилянської Академії з'єднались у парку Шевченка. Студенти... http://fb.me/3hEv4xeqV

14:50

Кличко прийшов до студентів. Спочатку йому не хотіли давати слово, бо він - політики. Але потім таки дозволили виступити.

14:35
Дякую студентам #КНУ, що вийшли на страйк!!!
 
14:32

На 12 годину 27 листопада оголошено всеукраїнський попереджувальний студентський страйк, повідомляє сторінка Євромайдану у Facebook.

Усіх студентів України закликали вийти до центрального входу їхнього учбового закладу на 2-годинний попереджувальний страйк й захистити свій шанс жити в європейській країні.

14:29
#ЄвроМайдан #Луцьк Студенти у Луцьку влаштували флешмоб створивши літери ЄС на центральній площі міста.
 
12:37

Студенти Київського національного університету оголосили попереджувальний страйк і приєдналися до студентів Києво-Могилянської академії.

1500 студентів КНУ приєднались до страйкуючих студентів Могилянки. Вони об'єдналися біля пам'ятника Шевченку і планують вирушити на Європейську площу, де триває безтрокова акція протесту проти згортання євроінтеграції. Також до них приєдналися близько 50 студентів Львівського національного університету, які автобусом дісталися до Києва.

 
11:22

Повідомлення Міністерства освіти:

"У зв’язку з тим, що зараз окремі політичні сили заради власної вигоди намагаються виставити студентів "на барикади" Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник звертається до усіх студентів вищих навчальних закладів:

Звертаюся до вас як до сформованих особистостей, які вміють аналізувати ситуацію та робити висновки. Лише спільними зусиллями та шляхом конструктивного діалогу можна досягти результатів. 

Коли "гарячі голови" сподвигатимуть вас на якісь протиправні дії, сподіваюсь, що ви знайдете сили та мужність не піддатися на провокації. Не порушуйте громадський порядок. Пам’ятайте про своїх батьків та близьких, які завжди переживають за вас. Будьте обережними та пильними! Бережіть себе! У вас попереду велика життєва дорога і вам самим треба обирати її напрямок та рух…"

11:20

Поки студенти збираються, колона учасників акції на підтримку євроінтеграції України прийшла від наметового містечка на Європейській площі до Кабінету міністрів.

Під будинком уряду немає жодної машини урядовців. Натомість двір Кабміну заставлений автобусами з міліцією та бійцями спецпризначення, розповіли у прес-слжубі "Батьківщини". Масове пікетування будинку уряду планується у середу, коли відбудеться засідання Кабінету міністрів.

Пікетування кабміну
Пікетування кабміну
10:49

ДАІ чинить перешкоди автобусам з активістами, які їдуть на акцію протесту в Київ.

"Їх гальмують, зупиняють... Намагаються постійно до чогось причепитися. Були випадки, коли через відсутність підсвічування - однієї лампочки - заднього номера, інспектора ДАІ хотіли забрати автобус на штрафмайданчик", -  розповів активіст "Дорожнього контролю" Олексій Гончарук Гончарук.

09:58

Студенти Національного університету "Києво-Могилянська академія" оголосили про початок страйку 26 листопада об 11:30, написала у своєму Facebook Вікторія Сюмар.

Крім того, про страйк оголосили студенти Ужгородського національного університету.

08:54

Біля Київського національного економічного університету на агітаторів за євромайдан напали охоронці учбового закладу, повідомив координатор студентських страйків Сашко Іванов.

"Наші агітатори прийшли кликати студентів виходити на страйк і виходити на майдан. У нас багато груп ходять по Києву по університетах агітувати студентів виходити на майдан", - сказав він

08:44
До мітингувальників на #Євромайдан під Стелою Незалежності кілька хвилин тому по дорозі на роботу заїхав голова КМДА Олександр Попов. Подякував (:))), запитав, чи потрібна якась допомога, зокрема, біотуалети. І увага... пообіцяв встановити НАМЕТ для обігріву. Попросив сприймати його візит без жодної політики. ФОТО Андрія Скіпальського
 
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді