23 грудня. ОНЛАЙН

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:55

На Євромайдані розширили сцену, а у "Майдані" розповіли, з чого почнуть свою діяльність.

Сортувати
01:05

Екологи звернулися до ГПУ через шкоду, завдану мітингом у Маріїнському парку

00:06

Бондаренко: опозиціонери наговорили зі сцени Майдану на 10 років в'язниці

23:59

У Раді зареєстрували постанову про неприпустимість введення надзвичайного стану

23:49

Бондаренко: опозиціонери наговорили зі сцени Майдану на 10 років в'язниці

18:33
Фото ФБ Andrei Kurkov 
18:03

Президент Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким мають бути звільнені всі євромайданівці.

Про це повідомив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" підписаний главою держави в редакції, яка надійшла до АП.

17:57

У справі про блокування доріг біля Кабміну встановили вже 30 авто.

17:45
Герман Ван Ромпей, Президент Європейської Ради, підсумував зустріч президентів і голів урядів країн-членів ЄС (саміт Євросоюзу), що відбулася у Брюсселі 19-20 грудня. До вашої уваги – головні цитати Ван Ромпея щодо України.
"Багато подій сталося у світі з часу нашого останнього саміту – зокрема, на Близькому Сході, у центральній Африці. Однак найбільш важливою подією для європейців наразі залишається мирний народний протест в Україні, що відбувається на Майдані та поза ним.
Лідери країн-членів дуже стурбовані ситуацією в Україні та уважно слідкують за подіями. Під час саміту усі ми продемонстрували нашу міцну підтримку. Останніми днями громадяни України знову показали, що вони повністю усвідомлюють історичний характер пропозиції Європи. Вона є найбільш надійним шляхом до сучасної, відкритої та незалежної України. У такий спосіб від імені усієї Європейської Ради я можу сказати, що наша пропозиція – щодо політичної асоціації та міцніших торговельних зв’язків – залишається на столі. Ми хочемо підписати Угоду – щойно країна буде до цього готова.
Ми шануємо і водночас жалкуємо з приводу прийнятого наприкінці листопада рішення українського уряду не підписувати угоду. Однак майбутнє наших відносин буде довготривалим. Ми не можемо дозволити, аби воно було порушено короткостроковими підрахунками або тиском ззовні.
На мою думку, майбутнє України знаходиться з Європою. Хтось може його уповільнити або навіть блокувати. Однак, зрештою, ніхто не здатен запобігти йому.
Географія та історія завжди означатимуть особливі відносини з Росією. І ми, звичайно, це визнаємо. Ми досить чітко зазначили, що домовленості Європейського Союзу з країнами-партнерами у регіоні не досягатимуться за рахунок Росії. Навпаки, Росія також матиме користь від них. Не йдеться лише про відносини чи то з Брюсселем, чи то з Москвою. Йдеться про українців, які шукають згоду між собою, плануючи у такий спосіб одночасно курс своєї власної держави. Цей процес має відбуватися мирно та за допомогою демократичного діалогу із шануванням засадничих прав.
Сильне бажання кращого майбутнього – це те, що ми бачимо на Майдані. Ця спрага за свободою не зникне. І, можливо, абсолютно дивовижно саме для нас – це прагнення висловлюють чоловіки і жінки, молоді і старі. Вони розмахують прапорами – зокрема, і європейським прапором, на якому зображені зірки надії, – без жодного натяку на цинізм. Не можу втриматися, аби не сказати: це має змусити усіх нас, у своїх країнах, задуматися".
17:40

У КМДА вирує життя, зокрема й мистецьке

 
17:32

Внизу Шовковичної недавно водії самі почали регулювати рух. Поряд стояла ДАІ і контролювала шоп на Шовковичну не їхали активісти

17:19

Історик та громадський активіст Володимир В'ятрович є одним з облич Євромайдану. Протягом тижня, починаючи з 25-го листопада, він разом із Русланою Лижичко працював на сцені Майдану ведучим, представляючи громадський сектор. Про інтернет-песимізм, ігнорування Майдану Януковичем, можливу трансформацію протесту та політичні амбіції громадських активістів В'ятрович розповів в інтерв'ю УП.

 
16:59

У Новорічну ніч на сцені Євромайдану можуть виступити Modern Talking та Pink Floyd.

Про це заявили коменданти Євромайдану під час останнього брифінгу.

За їх словами, стосовно виступу цих гуртів вже ведуться перемовини.

Крім того, усім протестувальникам і киянам, що будуть святкувати на Майдані, обіцяють безалкогольне шампанське та солодощі. Також Євромайдан готується до великого святкового феєрверку.

Як заявив депутат Михайло Блавацький, на Майдані в новорічну ніч очікують до мільйона українців.

16:39

Карикатура від журналу The Economist - Путін, Янукович, Асад...

 
16:32

Штаб національного спротиву збирається продовжити договір оренди з Будинком профспілок. Про це на брифінгу у понеділок повідомив координатор штабу Степан Проців.

"Ми маємо договір до 25-го. Сьогодні я відповідно підготовив документи для продовження угоди ще на місяць. Ми просимо на три місяці. Але дай Бог, щоб нам на місяць дали", - сказав Кубів.

Він запевнив, що станом станом на понеділок, штаб виконує всі юридичні цивільно-правові умови.

За його словами, там, "де були знищені певні меблі", вже відшкодована "певна сума коштів" -перераховано 50 тисяч гривень.

У штабі наголошують, що продовження договору оренди приміщення - це "вимога народних депутатів щодо проведення прийому громадян і членів профспілок".

16:30
 Андрій Парубій
Щойно провели екологічну акцію "Очистимо Київ від антимайдану!" Організували кількасот добровольців з Майдану, щоб прибрати сміття і пляшки з-під горілки, які залишив у Маріїнському парку антимайдан. Дорогою в Маріїнський парк учасникам Екологічної акції довелось прорвати кордон міліції, яка чомусь не хотіла пропускати нас. Сполошили кількасот "беркутівців", які з різних сторін побігли оточувати нас. Ми ж - холоднокровно прибрали сміття, склали його в мішки і мирною ходою вирушили назад. 
Київ має бути чистим!
 
 
 
 
16:18
Для тех, кто в курсе. Ночью 25 ноября в Одессе запретили мирные собрания граждан в центре города и в "знаковых" местах - возле райадминистраций и на Куликовом поле. ТОгда же, в 5.15 утра разогнали на Майдан, порвали палатки, украли спальники, побили людей.
Всё это было сделано по науськиванию местной ячейки Европейской партии, а именно Руслан Чернолуцкий - ну, не понравился им наш Майдан. Не гламурный он какой-то им показался.
Он же подал апелляцию 12 декабря - которую, естественно, отклонили. Сегодня в суде была рассмотрена еще одна апелляция - уже от активистов Евромайдана.
Ну что сказать? Напуганные судьи, куча охраны с дубинками и переодетые гэбешники, снимающие нас в коридоре суда. 
Суд, ясен пень, на стороне власти - праздники в Одессе официально запрещены. Начальник юрдепартамента горсовета Ищенко сказал в суде: "А зачем одесситам Новый год?"
Правильно, зачем?
Мы собираемся у Дюка каждый вечер в шесть, после работы. Мы поддерживаем киевский Майдан, выступаем за смену этой системы. За полный апгрейд Украины.
Охранники в суде сегодня дёрнулись, когда мы принесли пустые ватманы. А в итоге, мы провели пикет прямо в здании суда. 
 
16:09

Коменданти Штабу національного спротиву представили новорічні символи Майдану.

 
16:01

Ані Євромайдан, ані мораторій на встановлення МАФів не завадили сину Азарова масово встановити кіоски.

15:56
Ну ось, щоб приховати картинку безчинств, що залишили в Маріінці прихильники Януковіча, парк заблокували внутрішні війська): Сюр. Парк збираються прибирати депутати від опозиціі і активісти Майдану. Агов, Царьови- Герман-Чечетови- Калашнікови- Кінахи, що щодня волали зі сцени антимайдану, ви де? Не збираєтеся поприбирати за " успішними людьми", що засвинячили Маріінку ? Де ви, всі ПР- івці, що на сторінках фб " засуджували" Беркут? Чи навіть в акціі прибирання лячно взяти участь? Ми вас чекаємо): разом - сила): 
Внутрішні війська перекрили доступ в маріїнський парк . Всім бажаючим пройти пояснюють , що в парку прибирають комунальники.
15:52

 Andrei Kurkov

Это пианигл на "Сотбисе" потянет на тысяч сто долларов, но место ему в Национальном историческом музее будущей Украины.

 

15:49

Іван Вернега у грає "Щедрик" на дзвонах.

15:43

ДАІ нагадує, що блокування доріг карається криміналом. Цікаво, для президента і прем'єра також?

15:36

Українська влада намагалася чинити тиск та залякувати людей, які стверджують, що були побиті міліцією під час недавніх протестів у Києві. Про це заявляє Human Rights Watch у листі до Генпрокурора.

15:22
Крик жіночої душі. Батя може навіть не старатись)
 
15:15
Нічна варта Рембрандта в Амстердамі солідарна із Майданом! Дякуємо за фото Oksana Myroshnychenko.
 
14:58

Українці у світі продовжують виходити на вулиці, щоб виразити солідарність із українськими протестувальниками на Євромайдані. У неділю вони зібралися у щонайменше 10-ти містах Європи та США.

Українці зібрались у Парижі на площі Сант Мішель vidia.org

Безстрокова акція протесту триває у Римі. Фото: Шпитковська Надія vidia.org

Небайдужі у Мадриді зібрали понад 1600 євро, які передадуть для допомоги Майдану  vidia.org
14:42

Опозиція вважає, що Янукович затягує з підписанням закону про звільнення євромайданівців.

14:40

Донецький губернатор Андрій Шишацький вважає, що оптимальним для України підписання асоціації з Європейським союзом без Зони вільної торгівлі.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок, повідомляють "Новости Донбасса".

14:40

На #ЄвроМайдан зафіксовано рекорд виконання гімну. 

 Ruslana Lyzhychko

Я цей рекорд хочу віддати в першу чергу студентам, які співали Гімн о 4-й ранку 30-го листопада... Я хочу віддати цей рекорд тим мужнім хлопцям і дівчатам, які співаючи Гімн під Стелою Незалежності, відстоювали нашу Гідність.

 
14:19

Побитий за гасла проти влади в Донецькій області має намір відсудити 10 тисяс гривень. Про це повідомляє видання Новости Донбасса.

14:02

Путін не пустив свого главу МЗС на євромайдан

13:48

Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Міністерство внутрішніх справ надати документи, на підставі яких "Беркут" і Внутрішні війська були направлені до Києва на дні придушення протестів.

Завершилось попереднє судове засідання адміністративного суду за моїм позовом до міністра МВС Захарченко В.Ю. щодо визнання незаконною бездіяльність міністра стосовно невчинення ним жодних дій, задля зупинення та попередження порушень законодавства України при забезпеченні працівниками МВС порядку на мирних заходах, демонстраціях та мітингах щодо підтримки Євроінтеграції України та недопущення свавілля влади.
В якій прошу суд:
1. визнати незаконною бездіяльність міністра МВС Захарченко В.Ю.;
2.зобов'язати міністра:
- ініціювати службове розслідування;
- притягнути винних до відповідальності.
13:06

"Регіонали" дзеркалять Майдан. Учасники акції Партії регіонів вирішили створювати громадську організацію "Площа єднання".

13:00

 Ruslana Lyzhychko

Отже, станом на 23 грудня я пробую сформувати три напрямки діяльності та робочі групи:

1. "Штаб допомоги потерпілим студентам в ніч на 30-те листопада". Працюють адвокати, потрібні журналісти та свідки щодо об'єктивних матеріалів події.

2. Чергування вночі на Майдані.

Працює група волонтерів. Потрібні журналісти, організатори масових заходів, музиканти, митці щодо створення відповідного формату та контенту. Особливо у святковий період!

3. Інформаційний загін щодо подолання пропаганди владою у Східній Україні та з метою уникнення поширення перекручених фактів подій у країні та Майдані.

Група формується від сьогодні. 
Потрібні активісти, журналісти для створення ефективних схем інформування людей на сході і півдні країни.

Потрібні організатори і координатори цих напрямків роботи. 

Чекаю ваші ініціативи!

12:53

Україна пропонувала Росії створити консорціум з управління українською газотранспортною системою на "паритетних" умовах, але не отримала від РФ сигналу про готовність на таку модель.

12:44

Перший президент посткомуністичної Польщі Лех Валенса похвалив президента України Віктора Януковича за "добру гру" з Євросоюзом та Росією. Про це Валенса сказав в ефірі польського телеканалу TVN24, передає кореспондент УНІАН у Варшаві.

"Президент (Янукович) добре грає: витягує, що можна, від Росії, та все одно знає, що буде у Європі", - сказав Валенса. "Він є дуже хитрим", - вважає пан екс-президент.

Валенса позитивно оцінив створення народного об’єднання "Майдан", проголошене 22 грудня у Києві на Майдані Незалежності. Тепер, за його словами, необхідно виокремити з протестувальників найбільш активних людей.

12:07

У "Майдані" сказали, з чого почнуть

"Першими нашими діями буде установка наметів у всіх містах України для збору підписів громадян про вступ в організацію", - сказав депутат від УДАРу Віктор Чумак у розмові з журналістом "Комерсант-Україна".

Депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, що "Майдан" буде зареєстрований у Міністерстві юстиції як громадська організація.

"Вже дано відповідне доручення юристам. Перша організація буде зареєстрована в Києві", - сказав він, додавши, що 22 грудня на Майдані Незалежності в столиці були фактично її установчі збори.

11:26

Співачка Руслана Лижичко відмовляється від членства в Раді новоствореного народного об'єднання "Майдан".

 Ruslana Lyzhychko
Заява щодо моєї участі у співголуванні Ради НО Майдан:

Взнала про те, що я у списку Ради НО Майдан перед виходом на сцену.

Будучи співголовою Ради, серед політиків відчуваю себе не на своєму місці. Вважаю, що на моєму місці має бути політик такого ж рівня, як інші політики. 

Я - не політик. 
Залишаюсь активною для громадських та студентських ініціатив.

Розкритикував обрання керівного органу НО "Майдан" й Ігор Луценко.

 Igor Lutsenko
поява співголів НОМу - для мене дуже неприємний сюрприз. запровадження посад співголів (як оргкомітету зі створення НОМу, так і НОМу взагалі) ні з ким не погоджувалося на розширенному засіданні штабу вчора в профспілках.
нагадаю, що Громадський сектор заявив про чіткі принципи, на яких він може брати участь у роботі НОМу. на жаль, принцип прозорості управління та формування керівних органів цього руху вже не дотримується.
зараз я прошу усіх свідомих людей допомогти поставити роботу керівництва НОМу в прозоре русло. тут могли б допомогти журналісти та просто небайдужі. давайте вимагати разом з нами, щоб усі засідання були гласними, щоб не було кулуарщини. щоб бюджет цієї організації керувався прозоро і був доступний онлайн.
у нас у найближчі 3 дні є шанс зробити НОМ відповідним своїм початковим принципам. якщо и цього не зробимо, буде черговий КОД.
включайтесь у тиск.
10:54
Навіть під Big Ben люди хочуть цього))) #Євромайдан
 
10:53

В даний момент біля приміщення обласної прокуратури зібралося більше сотні небайдужих громадян. Кожен тримає перевернутий портрет двічі судимого громадянина і заявляє: "Я перевернув портрет януковича - посадіть і мене!"

У вікнах прокурорів світло не горить, чому вони не на робочому місці, поки невідомо! Будемо розбиратися...

Воюємо далі)

 
10:43

Учасники мітингу на підтримку курсу президента Януковича в Маріїнському парку 22 грудня згорнули своє наметове містечко

У неділю один з ведечих антимайдана Олег Калашніков пообіцяв залишити у Маріїнському парку "красу".

Так виглядає Маріїнський парк вранці наступного дня після заяви Калашнікова.

Фото ФБ Сергія Гайдая 
10:04

Учасники Євромайдану пікетують будівлю Окружного адміністративного суду Києва з вимогою покарати міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

09:46
Позавчора познайомилася із Свєтою. В неї дочка на рік молодша за мою. Вчиться в школі, в 11 класі. І от, каже Свєта, захотілося дитині синтезатор, а Свєта сказала, що грошей немає – витрати, Новий рік, все таке і все аргументовано. А однокласники дочки пробили тему легких заробітків – постояти на Антимайдані, заробити 200 грн. на день. Шість днів з 8.00 до 22.00 – і завітний б/у синтезатор в кишені. Так пішли школярі в Маріїінський парк за легким баблом. Відмічали їх кожну годину, годували гречкою з тушонкою. Тушонка смерділа. За периметр не випускали. В туалет відпрошуватися. Телефон сів. Гроші видали о 22.00. Було холодно.
Вона познайомилася з хлопцем. Звідкись з Донбасу. Років 20. Той 200 грн. не отримував. Він стояв за борги: взяв в борг в одного підприємця 15 тис грн. Тепер має відпрацювати. А ще йому скостили 1 тис за те, що він кидав цеглинами у ВВ-шників. Він казав, що кидати не хотів, але мусив. Якби не кидав, то йому погрожували, що відкриють на нього кримінальну справу. 
Дитина прийшла додому зла і змерзла. Сказала, що більше не піде. Ошелешена Свєта пообіцяла допомогти з грошима на синтезатор. І ще сказала: мені прикро, що вона туди пішла. Але тепер вона все бачила сама.
09:28

У ЄС вважають, що сенсу говорити з Януковичем і Ко немає

08:51

Організатори акції оголосили про те, що сцену будуть розширювати, передає ТСН.

Паралельно з монтуванням нової сцени на Майдані Незалежності триватиме концерт.

Приблизно опівночі закінчився концерт, який тривав кілька годин. Після цього активісти разом зі священнослужителями традиційно молилися.

Як відомо, напередодні під час віче опозиційні лідери закликали людей стояти на Євромайдані далі та вступати в об’єднання "Майдан" для продовження й у регіонах України роботи на зміни в державі.

Опозиція планує зустрічати на Майдані Незалежності в столиці Новий рік і запрошує зробити це ж інших.

22:15

У неділю вночі у Києві розстріляли активіста - колегу Дзиндзі. Авто спалилиУ постраждалого активіста Дорожнього контролю нападники вимагали флешку з відеокамери затриманого Дзиндзі.

Опозиція звернулась до телеканалів Рада та "Перший національний" з проханням посприяти у наданні прямої трансляції подій на Майдані Незалежності.

Тисячі людей вийшли 22 грудня на Євромайдан, щоб взяти участь у Народному віче.

Фото ФБ Олександра Аронця 

Народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання "Майдан".

До складу Ради народного об'єднання "Майдан" увійшли Тарас Бойків, Олексій Гарань, Василь Гацько, Ігор Жданов, Андрій Іллєнко, Ірена Карпа, Сергій Квіт, В’ячеслав Кириленко, Ігор Коліушко, Віталій Кличко, Руслан Кошулинський, Іван Крулько, Руслана Лижичко, Ігор Луценко, Юрій Луценко, Марія Матіос, Андрій Мохник, Валерій Пацкан, Олег Осуховський, Андрій Парубій, Сашко Положинський, Петро Порошенко, Віталій Портников, Сергій Рахманін, Єгор Соболєв, Сергій Соболєв, Олександр Сушко, Вікторія Сюмар, Борис Тарасюк, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Валерій Чалий, Віктор Чумак, Тетяна Чорновіл, Зорян Шкіряк, Єлизавета Щепетильникова, Арсеній Яценюк.

Співголовами ради новоствореного "Майдану" - Сергій Квіт, Руслана Лижичко, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Мітингувальники "за Януковича" наостанок облаяли Євромайдан"Танцюючим на Майдані "євроінтеграторам"заявили , що інтегруватися в Європу потрібно саме так, як робить це президент.

У Києві згорів ринок "регіонала", який збудували за бюджетні кошти.

Учасники мітингу на підтримку курсу президента Януковича в Маріїнському парку згорнули своє наметове містечко. Як заявив комендант наметового містечка Олександр Зінченко, мітинг припиняють, щоб зустріти новорічні свята у колі сім'ї. До цього ж активісти "антимайдану" закликали і мітингувальників на Майдані Незалежності.

В Арцизі Одеської області згорів автомобіль активіста Євромайдану, на якому мітингувальників возили в Київ.

Влада зробить 200 іноземців персонами нон грата? В Україну вже перестали пускати "іноземних агентів", заборонити в'їзд яких просив нардеп-регіонал Олег Царьов.

У неділю ввечері учасники провладного мітингу в Маріїнському парку влаштували акцію протесту: активістам не виплатили обіцяну винагороду. 

У Торезі (Донецька область) депутат міськради Василь Бондаренко побив чоловіка, який розписав центр міста гаслами проти президента Віктора Януковича та Партії регіонів.

22:08

У субботу київська міськадміністрація отримала заявку на проведення суботника, під час якого добровольці будуть розбирати барикади в центрі столиці. Про це у своєму блозі написав Іван Проценко, який подав запит до КМДА. 

Але "рятувати" центр Києва від барикад прийшли аж 4 "прибиральника"

Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко

21 ж січня У Києві озброєні тітушки захопили житло активіста Євромайдану, а у Криму обстріляли автівку активіста Євромайдану

Батьківщинатакож заявила: у суботу на опозиціонера скоєно замах на вбивство.

На "роковини" зриву угоди з ЄС студенти "спалили" Януковича і Клюєва.

Активісти Автомайдану влаштували пікет у будинку, де має помешкання глава МВС Віталій Захарченко. Під двері будинку київської квартири міністра актівсти принесли муляж - ляльку, схожу на міліціонера і звернулися з відеозверненням до Захарченка. Главу МВС попередили: нехай не порочить собою міліцію і піде сам, інакше на нього чекає ганебна відправка на звалище.

Ввечері на Евромайдне помітили Льовочкіна.

Близько 21.15 на Хрещатику з"явився голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, який рухався у бік Майдану, де в районі Йолки я спробував його сфоткати, але один з охоронців, який йшов поруч з ним, це помітив і зробив жест рукою назад. Тут же з"явився ще один зі словами: ""Уважаємий, ну, нє стоіт етого дєлать". Я б і так не зміг, бо спалах не спрацьовував)) Дещо "улибнула" одна деталь майдан-камуфляжу голови АП: чорна в"язана шапка з невеликим білим помпоном  
Льовочкін попрямував по діагоналі через Майдан у бік Будинку профспілок. Не стверджую, що саме туди, але точно в той бік. Загалом, він не ховався.
Якщо Сергію Волод. вдасться спонукати свого патрона припинити бикувати і почати діяти відповідно до інстинктів самозбереження - нехай хоч живе тут) Тільки недовго. Безпеку гарантуємо ))
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді