24 грудня. ОНЛАЙН

Вівторок, 24 грудня 2013, 10:53

Вночі 24 грудня відбувся четвертий злочинний напад на "ЄвроМайдан" у Харкові.

У Києві  вранці ДАІ заблокувала вїзди і виїзди на Майдан.

Засідання Київради тривало лише 10 хвилин, побачивши в залі журналістів, Герега закрила сесію.

Депутат-регіонал Олег Царьов заявив, що МЗС і СБУ задовольнили його запит прозаборону в'їзду в Україну 36 осіб, серед яких і екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Євромайдан, тим часом, збирається вітати з Різдвом увесь світ та співає різдвяні колядки.

Сортувати
22:47

Вищий спецсуд: Закон про амністію євромайданівців не працює

21:42

Один з організаторів харківського Євромайдану отримав ножові поранення.

21:15

Активістці, засудженій за портрет Януковича, дозволили зняти електронний браслет

20:21

Якби ми народно повернули гроші з рахунків ПР в бюджет і провели люстрацію судів-мвс-ради-уряду, то ЄС самі б до нас захотіли приєднатись:)

20:04

 Демократичний Альянс

Сьогодні о 20:45 на сцені Відкритого Університету розпочнеться Різдвяне майданування. Щодня – ярмарки, майстрер-класи, трворчі майстерні на Майдані.

Від сьогодні – на Вігілію (католицький святвечір) – і аж до 19 січня за ініціативою Демократичного Альянсу на Майдані відбуватимуться різноманітні святкові та освітні заходи.

ДемАльянс разом з ініціативою Не Злий Майдан, громадськими активістами та креативним простором Євромайдану розпочинають Різдвяне майданування з метою залучення громади до активного поведення різдвяних свят та творчого самовираження учасників Євромайдану.

Сьогодні отець-настоятель Собору Святого Олександра зі сцени Відкритого Університету привітає з Різдвом Христовим. Всі охочі можуть долучитися до автентичних традицій святкування католицького Різдва.

Голова ДемАльянсу Василь Гацько запрошує усіх запалити свою свічку від Вифлиємського Вогню, яких розташується у інфоцентрі табору партії на Лядських воротах.

19:55

В'ячеславу Чорноволу сьогодні виповнилося б 76. Як же нам бракує його на Майдані...

19:45

"Укрзалізницю" сьогодні пікетували близько 30 людей у масках, синіх дощовиках і з прапором ВО "Свобода". 

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пікетувальники скандували: "Ви звільнили маленького українця, а ми будемо стояти за таких людей". Днями редактор web-ресурсів "Укрзалізниці" Євген Шабліовський заявив, що його змусили підписати заяву про звільнення після коментаря у Facebook щодо кількості потягів із учасниками провладного мітингу.

 Олександр Аронець

Націоналісти провели 3 акції спрямовані на повернення соціальної справедливості: пікет "Укрзалізниці" за незаконне звільнення євромайданівця, який повідомляв про пересування тітушок по країні, пікет кількох ларьків бізнесу регіоналів "Кулиничі", та пікет бази Беркуту.

19:43

Студенты готовы бастовать из-за стипендий - в Николаеве тоже.

19:38

У Росії Діда Мороза захистили від дітей високою огорожею.

19:37

Координатору Молодіжного крила партії  УДАР Дмитру Білоцерковцю погрожують невідомі. Відповідну заяву до МВС України у Севастополі Білоцерковець написав у вівторок.

"15 грудня 2013 року невідома особа з телефонного номеру 0955686781 у період часу з 22:00 до 22:15 зателефонувала моєму родичу (матері) на її номер та погрожувало моєму життю та здоров'ю, а також вимагало, щоб я припинив свою суспільно-політичну діяльність через те, що як пояснив невідомий, моя діяльність йому не подобається", - йдеться у заяві.

"Після цього 24 грудня 2013 року о 4 годині 32 хвилини з телефонного номера 0692554872 також моєму родичу (матері) на такий самий номер подзвонила невідома особа, яка погрожувала облити мене кислотою", - додав Білоцерковець у своїй заяві.

19:35

Опозиція ще не визначилась, чи буде підтримувати пішу ходу до президентської резиденції "Межигір'я" 29 грудня, сказав на брифінгу у Штабі національного спротиву Віталій Кличко.

19:28

Євромайдан запрошує всіх киян та гостей столиці провести новорічні та різдвяні свята на Майдані Незалежності.

"Закликаємо всіх 31 грудня проігнорувати звернення Януковича, натомість зустріти Новий рік спільним виконанням українського гімну на Майдані Незалежності", - підкреслюють в Батьківщині.

19:18
Це той випадок, коли неможливо написати про одну людину. Мова йде про прекрасну фотовиставку на Хрещатику (вхід на Майдан зі сторони Європейської площі).
Там представлені 60 робіт 29 фотографів. Можна було б легко сфотографувати і розповісти про одного з них, тим більше, що з багатьма знайома особисто, але вирішила згадати прізвища усіх.
Фотокори розповідають, що виставку вдалось організувати за кілька днів. У середу десь 7 чоловік зібрались для обговорення деталей, а в суботу вже відбулось відкриття.
Фотографи відмовились від будь-якої спонсорської допомоги і все зробили за власні кошти. Своїми знімками вони хотіли підняти настрій людям і нагадати, що відбулось за останній місяць.
На фото це дуже легко побачити. Страх, радість, ейфорію, сум. Розповідати не має сенсу, краще подивіться самі на ці фото. Кожний фотограф надсилав приблизно 5 робіт (хтось більше, хтось менше). І в результаті обрали 60 кращих.
Треба і нам якось підняти настрій фотографам, хоча б сказати дякую. Бо вони (і не тільки ті, чиї роботи представлені на виставці) газом дихали, кийками по голові отримували, або просто зранку до ночі фіксували усе те, що відбувалося і відбувається навколо.
А ось і прізвища усіх учасників виставки: Андрій Горб, Артем Сліпачук, Костянтин Чернічкін, Максим Кудимець, Максим Требухов, Максим Рокотанський, Владіслав Мусієнко, Наталья Кравчук, Петро Задорожний, Сергій Харченко, Сергій Полежака, Ольга Якимович, Роман Пилипей, Анатолій Степанов, Олександр Кузьмін, Ганна Грабарська, Максим Баландюх, Максим Люков, Євген Котенко, Макс Левін, Олег Переверзев, Олександр Яловой, Влад Содель, Олег Петрасюк, Павло Багмут, Сергій Николаєв, Віталій Чумак, Олег Герасименко, Костянтин Самоцветов. Редактори - Михайло Чернічкін, Павло Подуфалов. Ідея - Аліна Малюшкіна. Організація - Наталья Кравчук, Макс Левін. Виставка фантастична, відвідайте обов'язково. #Єлюди #maidaners
18:15

Герега: бюджетники не получат зарплату из-за срыва "Сессии". Во всем мире получают зарплату за работу. У нас - за сборища 65 неизвестных?

Во всем мире модернизируются, чтобы больше зарабатывать. И только для Януковича модернизация - род стихийного бедствия, в котором одни траты.

18:14

Студентська координаційна рада оголошує загальну мобілізацію студентів 25 грудня, якщо уряд не виплатить грошей упродовж 24 годин.

В університетах країни тривалий час затримують стипендію. Це пояснюють відсутністю фінансування з держбюджету.

Тому студенти оголосили МОНу 24-годинний ультиматум.

"Ми даємо владі 24 години на виплату стипендій студентам. У разі якщо нашу вимогу не буде виконано, Студентська координаційна рада оголошує загальну мобілізацію студентів 25 грудня об 11:00 біля пам’ятника Т. Шевченкові", - заявили студенти.

18:08

У Кличка плани не змінилися - він йде в президенти.

18:04

Юрій Луценко упевнений, що Всеукраїнське об’єднання "Майдан" має виконати першочергові завдання для досягнення поставленої мети – перезавантаження країни. 

Питанням "номер раз" політик називає захист активістів Майданів по всій країні через тиск мільйонів.

17:48
Українська кіноспільнота не могла лишитися осторонь подій, які зараз відбуваються в Україні. Вони створили сторінку на facebook, а також канал на youtube, де викладають своє відео, титрують його англійською мовою, щоб не тільки українці, а й світова спільнота змогла побачити і дати оцінку тому, що відбувається зараз на вулицях нашої столиці й по всій країні.

 Babylon'13

Це історія двох чоловіків, журналістів Юрія Бутусова та Єгора Соболєва, та одного прапора, який проїхав Європу і знайшов свого героя.

17:35

Правоохоронці побили у Києві чоловіка - Павла Мазуренка - через Майдан, в результаті чого за кілька днів помер від травм.Про це "Українській правді" повідомила дружина потерпілого Леся Мазуренко.

У МВС заявляють, що Павло Мазуренко помер від пневмонії, а не через травму, яку він отримав після побиття.

Прес-секретар київської міліції Ольга Білик також послалася на судмедекспертизу, в якій зазначається, що Мазуренко помер від пневмонії.

17:28

Виконувач обов'язків голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив, що сума збитків, завдана приміщенням столичної мерії, становить близько 3 мільйонів гривень. Рахунок за збиток він має намір виставити організаторам мітингувальників.

Від організаторів акції протесту в Маріїнському парку Київська міськдержадміністрація теж вимагатиме відшкодування збитків.

В. о. глави не виключає, що організаторам акції на підтримку уряду запропонують самостійно відновити парк.

16:52

Україна розглядає співробітництво з країнами Митного союзу, насамперед, як співпрацю в рамках зони вільної торгівлі країн СНД. Про це заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

16:30

МЗС нічого не знає про заборону на в'їзд Саакашвілі і ще 35 іноземцям.

16:28

Міністр закордонних справ Леонід Кожара виключає внесення змін до тексту угоди про асоціацію з Європейським Союзом. 

Кожара нагадав, що непідписання угоди про асоціацію у Вільнюсі відбулося внаслідок економічних причин.

16:14

Юлія Тимошенко вірить, що звільнення Михайла Ходорковського подарувало світові "сильного, інтелектуального, морального воїна". Про це йдеться в листі українського екс-прем'єра звільненому політв'язню.

15:46

Політикам, щоб бути почутими,слід доносити свої ідеї мовою, яка є звичною і близькою для людей. Иногда и в прямом смысле этого слова.

15:45

Янукович вважає, що Євромайдан став вираженням прагнення українців до кращого життя. Про це він заявив на нараді з кандидатами на пости глав райдержадміністрацій, повідомляє його прес-служба.

"Коли ми отримали такий підйом у суспільстві, коли побачили Євромайдан - я з самого початку казав, у цьому нічого погано не було. Це прагнення людей до кращого життя", - сказав Глава держави.

"Господь Бог дав нам цей іспит, і ми його повинні пройти з відкритим обличчям, дивлячись людям в очі", - резюмував він.

15:43

ДАІ попередила активістів Євромайдану про відповідальність за "Автоколапс" в урядовому кварталі.

Дзвонили з ДАІ, погрожували, якщо в четвер в Урядовому кварталі(Грушевського-Банкова-Інститутська- Шовковична-Лютеранська) на акцію "Автоколапс" збереться хоч 5 автомобілів, мене засудять до 5 років позбавлення волі за блокування транспортних комунікацій по ст.279 Кримінального кодексу України. Користуючись нагодою, вчергове запрошую всіх автомобілістів в четвер 26 грудня цікаво та корисно провести час з 8-00 до 18-00, повільно пересуваючись по вищезазначеним вулицям.

15:40

У мережі Facebook з'явилась ініціатива, учасники якої пропонують навідатись пішою ходою до президентської резиденції у Межигір'ї.

 
14:21
14:18

Закон про "амністію" для учасників акцій протесту буде поширюватися і на співробітників міліції, принаймні про це заявив депутат фракції ПР Володимир Олійник.

"Там (у законі - ред.) виділено дві категорії: учасники акцій протесту (співробітники міліції не можуть бути учасниками акції)... А далі там використано таке словосполучення: учасники акцій протесту і масових заходів" , - сказав депутат.

Олійник зазначив, що правоохоронців можна віднести до учасників саме масових заходів. "До учасників масових заходів відноситься міліція, інші громадяни, які не є учасниками офіційних акцій" .

14:09
Панду Геть! ФОТО Жекі Котенко 
13:28

Всеукраїнське об'єднання "Майдан" розпочинає прийом громадян у свої лави. 

"Сьогодні у другій половині дня на Майдані ми починаємо прийом бажаючих вступити до Всеукраїнського об'єднання", розповів на прес-конференції застуник лідера "Батьківщини" Олександр Тимошенко.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк додав, що на даний момент об'єднання проходить процес легалізації і працює над програмними засадами своєї діяльності

"Наше основне завдання - це максимальна кількість людей".

За його словами запускається інтернет-ресурс об'єднання, також проводиться видача посвідчень і значків.

13:27

Останні домовленості України і Росії не слід сприймати як доконану поразку Європи, чи перемогу Росії, заявив польський президент Броніслав Коморовський в інтерв'ю TVP.

За його словами, угоди з Росією та призупинка асоціації з ЄС – це продовження давньої української політики лавірування між Сходом і Заходом.

13:08

У Батьківщині заявляють, що захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко найближчим часом може опинитися в тюрмі. Про це розповіли на брифінгу у штабі Національного спротиву у вівторок лідери опозиції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов.

13:01

Опозиційні депутати не збираються залишати територію України, не зважаючи на загрозу арешту.

Про це заявили на брифінгу у штабі Національного спротиву у вівторок лідер фракції батьківщина Арсеній Яценюк.

Йдеться про справу, яку порушила СБУ за статтею 109 Кримінального кодексу - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, або на захоплення державної влади

12:50

Опозиція: Власенка хочуть посадити на свята.

12:43
Табличка на ялинці: "Іграшки не красти! Ти ж не Янукович!" ФОТО The Avramchuk Post 
12:23

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що Росія в понеділок, 23 грудня придбала перший транш українських суверенних облігацій на суму 3 мільярда доларів.

Про це сказав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, передає "Інтерфакс-Україна".

12:21
Затверджено на вчорашній Раді. Логотип Об'єднання "Майдан".
 
12:12
Зрозуміло, що Царьов, який нібито добився заборони на в'їзд для Саакашвілі, такий же "впливовий", як і Кармазін. Іншими словами, президент завжди знаходить дурнів і рабів для брудної роботи 
Делікатність в іншому. Ніхто ж не сказав, що якийсь вуйко не може звернутися до ЄС з проханням заборонити в'їзд у країни Європи політикам другого і третього ешелону з Партії регіонів. Впевнений, за дуже короткий період ця партія розбіжиться по кутках. 
Пане Президенте, не перестаю дивуватися вашій геніальності. Хто вам дає такі поради? Можете бути певні - те, про що я говорю, таки відбудеться. Бо цього дуже хочете ви особисто.
11:04

Проект новой Конституции: Ассамблея Кравчука решила не упрощать процедуру импичмента. В проекте Конституции, подготовленном Конституционной ассамблеей отказались также снизили зависимость генпрокурора от Верховной рады. 

10:59
 Ольга Герасим'юк
Сьогодні вранці отримала повідомлення від дівчини, яку я ще не знаю, але вже люблю:)
Іі звати Анна. Вона прочитала в ФБ історію, яка мене зворушила, про Сергія Нужненка, одного з в'язнів Банковоі. Там було таке - Серьожа шкодував, що " валяється в лікарні й не може піти побачити Майдан", а ще шкодує дуже за прапором, який у нього відібрали. Той прапор був увесь у крові- бо він у нього кутався, коли сидів, потрощений кийками. А з ним він промандрував усю Украіну, і скрізь люди, яких він зустрів, писали на ньому побажання..."не віддадуть..."- шкодував Сергій.

Так от вранці Анна ( Путова) написала, що щойно закінчила шити прапор для Сергія:)))) і хоче зібрати на нього підписи від майданівців, від усіх людей, хто бажає йому сили й здоров'я, звичайному хлопцеві, такому, як усі найкращі з наших хлопців:)))))

Вона створила в ФБ подію для цього:) 
я приєднуюсь! І кличу приєднуватися всіх!!!!!
Щойно говорила з Сергієм- завтра виписують з лікарні. Він дуже зрадів, коли дізнався, що Анна цим ранком шила для нього своіми ручками:)))

10:39

Киевский городской совет просит митингующих не нарушать покой столицы. Об этом говорится в обращении Киевгорсовета к территориальной общине города, распространяемом от лица его секретаря Галины Герегы.

"Гости города, которые находятся в его центре, должны чувствовать гостеприимство киевлян, но не создавать им проблем. Мы рады всем гостям, но надо уважать и хозяев, не мешать им жить спокойной жизнью", - говорится в обращении.

10:39

Депутат-регіонал Олег Царьов упевнений, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону в'їзду в Україну 36 осіб, серед яких і екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Він повідомив газеті "Комерсант-Україна", що 8 грудня подав відповідний запит на ім'я голови СБУ Олександра Якименка й міністра закордонних справ Леоніда Кожари.

10:23

Працівники бюджетної сфери та КП "Київпастранс" не отримають зарплати за останні два місяці.

Про це заявила секретар Київради Галина Герега на брифінгу у вівторок після закриття сесії Київради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

10:06

Мер міста Івано-Франківськ Віктор Анушкевичус виступає з ініціативою назвати одну з вулиць міста в честь подій на Євромайдані. Про це він повідомив журналістам місцевого видання Firtka.

Анушкевичус має намір запропонувати, щоб вулиця Проектна носила назву Європейська."

Фото: firtka.if.ua
Фото: firtka.if.ua

"Я буду виступати із ініціативою, щоб цю вулицю назвати "Європейською", - заявив мер.

"Тому, що ми зараз перебуваємо у часі Євромайдану і боротьби української громади за євроінтеграцію і у цьому контексті було б дуже доречно її назвати саме так ", - пояснив він.

09:55

Секретар Київради Галина Герега закрила у вівторок сесію Київради через 10 хвилин після відкриття. Про це повідомляє УНІАН.

За її словами, в таких умовах Київрада працювати не може і тому вона запропонувала закрити засідання, незважаючи на пропозиції депутатів оголосити перерву.

09:53

 Ruslana Lyzhychko

Вітаю весь світ з наступаючим Різдвом! Нехай ліхтарики ваших Надій кожного вечора будуть світитися яскравіше! Нехай Молитва береже ваші Мрії, а Любов завжди робить серце безмежним. Веселого Різдва!

Приїжджайте в Україну на Майлан 31-го грудня у Новорічну ніч і запаліть ліхтарик та зустріньте з українцями рік нового життя!!!

Сьогодні Майдан буде вітати з Різдвом увесь світ!

Сьогодні і вдень, і вночі ми будемо чути на Майдані Різдвяні колядки.

Звертаємося до до всіх бажаючих музикантів виступити сьогодні!

Сьогодні ми прикрашати мамо територію Майдану і звертаємося до усіх художників.

Сьогодні на Майдан запрошуються дитячі та юнацькі колективи, щоб створити на Майдані особливу атмосферу Свята, Миру і Добра.

Чекаємо бажаючих виступити з Різдвяною музикою в будь-який час! (підходьте за сцену!)

09:22

З Михайлівськоі площі теж не пускають великі машини на Майдан.

09:16
Солом'янська РДА (по-герегівськи Київрада). Нелегальне засідання охороняють орли Захарченка. Фото ВО Свобода
 
09:14

ДАІ заблокувала візди і виізди на Майдан, принаймні з одного боку. не пустили птс-ку каналу 1+1

08:55

Вночі 24 грудня відбувся четвертий злочинний напад на "ЄвроМайдан" у Харкові.

Було пошкоджено ходову частину, розбито скло та підпалено легкову машину, яка перевозила координаторів та техніку для харківського Євромайдану, повідомляє прес-служба Майдану. 

Харків, машина Євромайдану
Спалене авто Єврмайдану в Харкові. Фото - "Євромайдан - Харків"



08:49

Колона на чолі з депутатом Олександром Бригинцем рушила від Київської міської держадміністрації у бік Солом’янської райдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба депутата.

07:49

Екологи звернулися до ГПУ через шкоду, завдану мітингом у Маріїнському парку.

У Національному екоцентрі України вважають, що територія Маріїнського парку, де останні кілька тижнів перебували учасники мирної демонстрації, істотно деградувала в результаті забруднень, руйнувань елементів зовнішнього дизайну парку, пошкодження дерев.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді